Ajax Divdeki Veriyi Silmeden Altına Veri Eklemek
-
merhaba arkadaşlar. html formdan gelen veriyi ajax ile bir php dosyasına gönderip çıktısını aynı sayfadaki bir dive koyuyorum.
istediğim ayrı ayrı bir veri girdim, iki veri girdim, üç veri girdim. bu veriler alt alta nasıl sıralarım?
şöyle bir şey düşündüm aşağıdaki örnek ajax çıktısını alacağım div
<div id="ilgilidiv"></div>
veriyi işleyip geri gönderecek php nin şöyle bir çıktı vermesini sağladım:
</div> <div>işlenmiş veri
düşündüm ki her çıktı aldığımda böylelikle
<div id="ilgilidiv"></div> <div>işlenmiş veri</div>
olacak ve böylelikle bir sonraki veri öncekinin üstüne işlenecek.
ama olmadı. nasıl yaparım bunu arkadaşlar?
not: jQuerry bilmiyorum. söz öğreneceğim :) önümüzdeki yaz ya da bu yazın sonlarına doğru. şimdilik sek javascript le nasıl yapılır onu merak ediyorum.
yardımlarınız için teşekkür ederim...
kofcu tarafından 17/Tem/16 21:07 tarihinde düzenlenmiştir -
ajaxtan gelen değerini şu şekilde işlediğini farzediyorum.
Ajaxtan gelen cevapHer defasında ilgili-div elementinin en sonuna eklemek için ise.
jQuery(".ilgili-div:last").after(Ajax Sonucu);
ontedi tarafından 17/Tem/16 21:32 tarihinde düzenlenmiştir -
suna bak
tam olarak dedigin seyi yapiyo : http://api.jquery.com/append/
-
hocam jQuery ile çok kolay bir şey olduğunun farkındayım ama jQuery kullanmadan nasıl yaparım?
istediğim şeyin "append" olduğunu da biliyordum bu arada google da "ajax append" olarak aradım hep ama jQuery append fonksiyonu geldiği için buradan bir sorayım dedim.
yorumlarınız için teşekkür ederim
-
kofcu bunu yazdı
hocam jQuery ile çok kolay bir şey olduğunun farkındayım ama jQuery kullanmadan nasıl yaparım?
istediğim şeyin "append" olduğunu da biliyordum bu arada google da "ajax append" olarak aradım hep ama jQuery append fonksiyonu geldiği için buradan bir sorayım dedim.
document.getElementByID("ilgilidiv").innerHTML += "<div>"+veri+"</div>";
-
kvasir bunu yazdıkofcu bunu yazdı
document.getElementByID("ilgilidiv").innerHTML += "
"+veri+"";
vaay çok akıllıca hocam teşekkür ederim... ajax'daki response text kısmını += xhttp.responseText yaparak işimi hallettim teşekkürler :)
edit: ek olarak bunu yaparken düşündüm de şimdi son yüklediğim en başta görünüyor. acaba en sonda görünmesini nasıl sağlardım... yani "bu yaptığımız aslında prepend oldu append olsa nasıl olurdu acaba?" diye bir soru geldi aklıma. lüzum olduğundan ya da şimdi araştıracağımdan değil sadece aklıma geldi... vardır elbet yine kolay bir yolu :)
elementi bi değişkene atayıp sonra içeriğine responsetext i ekleyip peşine değişkene attığımız eski halini ekleriz heralde.
element = [element];
[element] = xhttp.responseText + element;
ha olur mu bilmiyorum denemek gerek....
son edit: prepend dedim yukarda ama yok bu append olmuş, bana prepend lazımmış, dediğimi deneyeceğim şimdi bakalım, başarılı olursam paylaşacağım.
KAFAM KARIŞMIŞ BAYA SÖYLEDİKLERİMDE ÇELİŞKİLER VAR KUSURA BAKMAYIN, TOPARLAYINCA DÜZENLEYECEĞİM..
kofcu tarafından 17/Tem/16 23:28 tarihinde düzenlenmiştir -
kofcu bunu yazdıkvasir bunu yazdıkofcu bunu yazdı
document.getElementByID("ilgilidiv").innerHTML += "
"+veri+"";
KAFAM KARIŞMIŞ BAYA SÖYLEDİKLERİMDE ÇELİŞKİLER VAR KUSURA BAKMAYIN, TOPARLAYINCA DÜZENLEYECEĞİM..
kafamı düzenleyim derken tam istediğimi buldum. biraz daha elementlerle oynayabilmeyi gerektiren bir işlemmiş bu. bilmiyordum, öğrendim, ufkum açıldı.
http://clubmate.fi/append-and-prepend-elements-with-pure-javascript/