folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Ajax İle Yapılan İşlemi Anlık Sıralama

Ajax İle Yapılan İşlemi Anlık Sıralama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

slm. uzun süren bi işlem sayfam var.

2-3dk filan sürüyor yani. ben bu 2-3 dk lık bekleme süresine şöle bişey düşündüm. biten döngüleri ekrana yazdırma.

bunu ajaxla nasıl yaparım ?

yani döngü bitmeden ekrana yazdırmaya başlayacak bittikce aşşağıya doğru inecek.

mesela pingfarm.com

burda eklediğiniz toplu linklerde pinglenen belli oluyor aşağı doğru iniyor. orda iframe ile yapilmiş.

benimde düşündüğüm şey bu şekilde.

kullandığım dil asp.

for - next döngüm var  25 tane sıralıyor.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    100 tane iş yaptıracam diyelim, bunu toplamda yaptığında 1000 saniye sürüyor değilmi?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

belli olmuyor aslında. yazdığım bot için düşünmüştüm bunu.

forumdaki ilk 25 konu 2.sayfadaki 25, 3. sayfadaki 25 konuya girip içindeki linkleri ayıklıyor.

haliyle bu kadar gir çık sürüyor biraz. max 3-4 dk sürüyor ama yinede belli olmaz tabi.

bende bunu aslında işlemin hangi safhada olduğunu görmek için istiyorum.

bi nevi loading barı gibi. yukardan aşağıya linkler aksın istiyorum :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    bot ise şöyle bir mantık yapabilirsin. 1 tane linkleri listeyen method ve sayfa yap. LinkListele.asp bu sayfa sonuçları json olarak sayfaya bassın. sonra bu requestin response'sini json olduğu için javascriptde foreach ile islem.asp sayfasına yeni ajax requestleri ile gönder. bu ajax requestlerinin complete eventlerindede sayfa X işlemi tamalandı diye listelet. Biraz karışık anlattım galiba ama anladın sen onu ;)

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 1102 Toplam Mesaj: 4