Ajax İşleminin Url'imi Bulamaması - Olası Sebepler Nelerdir?
-
dosya yapımda controller ve templates dosyaları mevcut controller klasörümde php işlemlerimi gerçekleştiriyorum. ve templats ta çağırıyorum ama anlamadığım ajax ile dosyayı controller klasöründe bir dosyaya gönderemiyorum örneğin aşağıdaki kod blogu yemiyor. Ama direkt olarak templates içinde işlem yaptırtan bi dosyaya çağırırsam yiyor sebebi ne olabilir ? Sorunumu templates'a dosya açarak çözüyorum ama neden controller'da işlem yapamadığımı öğrenmek istiyorum.
$(".banbuton").click(function(event) { event.preventDefault(); $.notify("işleminiz yapılıyor...", "info"); $.ajax({ type:'POST', url:'controller/banlajax', data:$('#banform').serialize(), error:function() { $.notify("hata var dostum...", "info"); }, success:function(data) { $.notify(data, "info"); } }); });
-
Olması gerekende aslında bu MCV olayı zaten düzen sağlıyor. Her fonksiyonu tek tek oluşturacak ve çağırtacaksın. Diğer olası nedenler
Tamplate yapın direk dosyaya post atmana izin vermiyordur veya chrome da post attığında sağ tıkla öğeyi denetle ve aldığın hataya bak.
cross domain muhabbetine takılmış olabilirsin ajaxlarda genelde bu hatalar oluyor.
-
doğru anladıysam,
sen 'controller/banlajax' yazdiginda, o an bulunduğu urlye göre arayacak bu linki. mesela :
bu ajaxı site.com/mesaj/66 da çalıştırırsan site.com/mesaj/66/controller/banlajax diye arayacak. böyle olmaması için başına / koy.
ozaman site.com/controller/banlajax diye arar
url:'/controller/banlajax',