Ajax Toolkit Calender Extender Problemi
-
Selam hocalar,
Ajax toolkit Asp.net 3.5 sürümünü indirdim. normal şekilde AjaxControlToolkit.dll 'i ekledim.
Toolboxda hepsi görünüyor problem yok yani buraya kadar.
ancak toolboxtan Calender extender kontrolünü sürüklüyerek bırakmak istediğimde çalışmıyor. neyse dedim design tarafından çıktım kod kısmında ekliyeyim dedim resimdeki gibi ekledim.

<asp:CalendarExtender ID="CalendarExtender1" runat="server" Enabled="True" >
</asp:CalendarExtender>Bu arada diğer Extender yazanlarda eklenmiyor. ama bazıları drag ile ekleniyor (dropdownlist mesela)
neyse properties kısmında özelliklerini girmek istediğimde

TargetControlID kısmına textboxun ismini yazıp entera bastığım anda CalenderExtender kayboluyor. ve properties kısmında Expression kısmına yönlendiriyor. orda da yapcak bişi yok. Kaybolmadan kastım design kısmında kayboluyor. ama kod kısmında aşağıdaki gibi görünüyor.
<asp:CalendarExtender ID="CalendarExtender1" runat="server" Enabled="True"
PopupButtonID="Calender.png" TargetControlID="Txt">
</asp:CalendarExtender>neyse dedim kod kısmında olmuş gibi gözüküyor deniyeyim dedim. image popup calısmadı.
Visual Studio 2010 Ultimate kullanıyorum
Ajax Toolkit 3.5 sürümünü kullanıyorum.
Web projem 3.5 sürümünde.
Script Manager koyupta denedim düzelir diye gene düzelmedi.
TagPreffix kısmında aşağıdakileri denedim oda işe yaramadı.
<%@ Register Assembly="AjaxControlToolkit" Namespace="AjaxControlToolkit" TagPrefix="asp" %>
<%@ Register Assembly="AjaxControlToolkit" Namespace="AjaxControlToolkit" TagPrefix="ajaxToolkit" %><%@ Register Assembly="AjaxControlToolkit" Namespace="AjaxControlToolkit" TagPrefix=cc1" %>
yardımlarınızı bekliyorum
-
sorun çözüldü
resmi kaldırdım design kısmında textboxın yan kısmındaki ikona tıklayıp "add extender" dedim calenderi ekledim. daha sonrada aspx kısmını aşağıdaki şekilde düzenledim.
<%@ Register Assembly="AjaxControlToolkit" Namespace="AjaxControlToolkit" TagPrefix="ajaxToolkit" %>
<ajaxToolkit:ToolkitScriptManager ID="ToolkitScriptManager1" runat="server" > </ajaxToolkit:ToolkitScriptManager>
<asp:CalendarExtender ID="CalendarExtender1" runat="server" Enabled="True"
PopupButtonID="txt" TargetControlID="txt" >
</asp:CalendarExtender