Ajaxla Çekilen Veriye Göre Javascripte İşlem Yaptırma?
-
amacım şu. ajaxla bir sayfadan veri alıyorum. bu veri bazen hede bazen hödö oluyor. asıl sayfamda bu veriyi bastırıyorum ekrana ancak ben veri hedeyse javascriptle yönlendirme yapmak hödöyse öylece kalmasını istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?
mesela örnek
<script type="text/javascript">
new Ajax.PeriodicalUpdater('buveri', 'susayfa.asp', { method: 'get', frequency: 3, decay: 3 });
</script>
<div id="buveri">burada veri gözüküyor</div>ben buveri yi javascriptime atamak istiyorum :/
eğer buveri hedeyse
yönlendir
değilse
boşver gitsin
-
hacım ajax için prototype.js kullanıyon galiba
burda diceem şuki Ajax.Request kullancan, yani biraz daha derine inecen.
Ajax.Updater genre Ajax.Request'i kullanır temel olarak ama içeriğe bakmadan direk div tagların arasına yapıştırır gider.
sen içeriğn ne olduğunu bakmak istiyosan elle Ajax.Request kullanman gerekçek, yada o divi hide yapıp ajaxtan veri geldikten sonra yani dom success olduktan sonra div tagının içindeki veriye bakıp hide veya unhide yapmanda olabilir.
-
evet prototype.js kullanıyorum bi deneyeyim bakalım becerebilcem mi sağol :d
-
if ($('#buveri').text() = 'hede')
{
hedeyse burayı yap bla bla...
}
JQuery nin gözünü seviim. jquery kullanmam diyosan şöyle yaparız
if (document.getelementbyid('buveri').innerhtml = 'hede')
{
hedeyse burayı yap bla bla...
}
bunları veriyi çektikten sonra yapacan
-
return false(); işini görebilir.
-
cıx ikinizin dediğide olmadı :D on of yapıcaktım alt tarafı da vazgeçtim artık olmamasının sebebi şu sanırım Ajax.PeriodicalUpdater kullandığım için veri sayfa yüklendikten 3 4 saniye sonra geliyor ben anca divin içindeki default değeri alabiliyorum.. gelen veriyi hiç bi şekilde alamıyorum. prototype.js yi editlersem çözebilirim belki ama o kadar bilgim yok :D dive onchange filanda denedim yemedi
büdüt: success olayı var bide arkadaş bahsetmişti yukarda veri geldikten sonra işlem yaptırsam olabilir belki ancak onu çözemedim örnek verebilcek olan var mı?
-
bak kendi yazdığım blog scriptinden örnek veriyorum, yazılara yorum ajaxla yapılıyor, eğer yorum başarıyla yapıldıysa "yorumunuz <dr>eklendi</dr>" diyor, yoksa eklenmedi diyor. dr dedğim kendi kafamdan salladığım bir tag, en son o tagın arasını kontrol ediyorum çünkü. success kısmında en son kısımda kontrol ediyorum durumu eğer yorum eklenmişse yorum formunu iptal ediyorum, bi incele
function yorumyolla() {
$.ajax({
type: "POST",
url: "yorumyaz.php",
data: $('form#yorumfrm').serialize(),
success: function(ajaxcevap){
$('#yorum_snc').html(ajaxcevap + '<br />');
if (document.getElementsByTagName("dr")[0].childNodes[0].nodeValue== 'Eklendi') {
formgitsin();
} else {
formgelsin();
}
}
});
}taş gibi çalışıyor, jquery kütüphanesi kullanıldı..