Akdeniz Akşamları Çalmadan Elektro Gitar Çalınmaz Mı?
-
Selam,
Gitar çalmak istiyorum,ancak klasik gitar ile başlayıp akdeniz akşamları,levent yüksel tuana ile yürümek değil baya baya elektro gitar çalmak istiyorum.
Nota bilgim var 2 yıl kadar piyano çaldım,ayrıca 1 yıl kadar da saksafon çaldım.
Elektro gitarı konuşturan abilerin postlarını beklerim. -
Akdeniz Akşamları'nı çalmadan da çalınır. Akdeniz Akşamları şarkısı güzel bir şarkı olmasının yanında akorları öğrenirken kolaylık olsun diye de çalınır.
-
O ateşin başında o şarkı çalınacak başka yolu yok :p
-
istavrit tutmadan lüfere çıkan kimseyi görmedim.
ritim atıp şarkı söylicem diyosan am em gibi temel akorları basmayı öğrenmek zorundasın. o bahsettiğin parçalar da bu akorlarla çalınıyor.
sadece akoru basmak yetmez ritim çeşitlerini de öğrenmen lazım. bunlar da ilk etapta o dediğin parçaları çalarak öğrenilir.
ha istisnaları var mı? var. hendrix nota akor vs. bilmez. ama gitarına sarılıp uyuyan bi adam.
bb king akor bilmez. ama vibrato tekniği yeter :P
https://www.youtube.com/watch?v=4fk2prKnYnI
-
arkadaşlara katılıyorum. Ama sıkılıp bırakma ihtimalinin olmadığını düşünüyorsan ve kesinlikle elektro gitar merakın varsa, klasik gitar alıp uğraşmana gerek yok bence. Akdeniz akşamlarını elektro gitarda çalarsın. Yine onlarca ritm arpej, farklı tonlar deneyebilirsin.
-
Ben gitara ankara sarkisiyla baslamistim :) hoca merak etmeyin akdeniz aksamlarini ogretmeyecem demisti :) ankarafa güzel sarkidir. Şu sensizken ankarada falan diye giden sarki
-
memoliyi çalmadan flüt öğrenmek gibi bir şey bu hocam imkansız diyim
-
nota bilgin varsa klasik gitar fiyasko,al elektroyu bas geç düşünme bile kim ne derse desin senin yeteneğinle alakalı bir enstrümanla çalıştıysan her türlü getirirsin devamını kafanı rahat tut
-
gitara elektrogitarla başlamak daha iyidir. klavyesi tereyağı gibi kayar.
amacın elektro ise klasikle başlamana gerek yok.