Akıllı Sayaç İle İlgili.Bir Soru
-
Ortada saçma sapan bir tartışma var.Elekrikten anlaan veya bu konuda okumuş biri cevaplarsa çok sevinirim.Bu akıllı (digital) sayaçların içinde sadece devremi var ? Bu şekildemi ölçüm yapıyor ? Yoksa çark düzeni yada buna benzer birşeyler de varmı ?
-
akıllı sayaç çalışma mantığını bilen yok mu ? :)
-
ahaha konuya bak. hocam ne içiyorsunuz :D
akıllı sayacta sanirim mekanik bir aksam yok. devre olmasi lazim. belli saatlere göre değişiyor diye biliyorum kullanım bedeli.
-
zputnik bunu yazdı:
-----------------------------
ahaha konuya bak. hocam ne içiyorsunuz :D
akıllı sayacta sanirim mekanik bir aksam yok. devre olmasi lazim. belli saatlere göre değişiyor diye biliyorum kullanım bedeli.
-----------------------------yaw hiç sorma.. 2 saat bunu tartıştık amk.. Yani bir taraf diyor ki sadece devre değil ölçmesi için bir düzenek vardır.Diğer taraf sadece devre ölçebilir diyor.Saçma bişe işte ama uzadı gitti.. nedir bilen yok mu ?
edit // votka içtik :)
-
Senin akıllı sayaç diye tabir ettiğin elektronik sayaç diye de geçer. yani özetlersek içinde elektronik devre var ve bu devre de çark ve ya başka dönen mekanik bir aksama ihtiyaç yok.
-
lan gece gece çarkınız mı bozuldu. ne yapcanız sayacın içine film sokup kaçak elektrik mi kullanacanız.
-
cappuccino bunu yazdı:
lan gece gece çarkınız mı bozuldu. ne yapcanız sayacın içine film sokup kaçak elektrik mi kullanacanız.
-----------------------------elektirikli sayaç'ta film olmuyormuş.O da ayrı bir tartışma konusuydu :) Hocam sen şimdi elektirik sayacının içinde mekanik bir düzen olmadından eminmisin ? Ölçümü nasıl yapıyor ki bu ?
-
akıllı dedik ya :). En basit şekliyle anlatayım. Sayaca 1 faz 1 nötr kablosu girer 1 faz 1 nötr kablosu çıkar. 3 fazlı sayaçlarda da mantık aynıdır. Yani senin evinde tükettiğin enerjinin kablosu sayaç üzerinden geçer. Sayaç senin çektiğin akımı ve gerilimi analoj olarak ölçer. Ölçülen bu akım ve gerilim dijital devre veya devreler ile sayısal değere dönüştürülür. son olarak mikrodenetleyicilerle bu akım ve gerilim çarpılır. sonuç sana ekranda gösterilir. Bundan başka çalışma şekli varsa başkaları da anlatabilir. benim akıllı sayaçlarla ilgili düşüncem böyle
-
cappuccino bunu yazdı:
-----------------------------akıllı dedik ya :). En basit şekliyle anlatayım. Sayaca 1 faz 1 nötr kablosu girer 1 faz 1 nötr kablosu çıkar. 3 fazlı sayaçlarda da mantık aynıdır. Yani senin evinde tükettiğin enerjinin kablosu sayaç üzerinden geçer. Sayaç senin çektiğin akımı ve gerilimi analoj olarak ölçer. Ölçülen bu akım ve gerilim dijital devre veya devreler ile sayısal değere dönüştürülür. son olarak mikrodenetleyicilerle bu akım ve gerilim çarpılır. sonuç sana ekranda gösterilir. Bundan başka çalışma şekli varsa başkaları da anlatabilir. benim akıllı sayaçlarla ilgili düşüncem böyle
10 numara anlatim. Tebrikler. Daha fazlası icin akım gerilim faz farkları, aktif reaktif güçler ve dijital ölçme tekniği notları arastirilabilir... -
kendin gör hacı iç yapısı sadece bord role pil transformator elektronik devrelerden oluşuyor hareketli mekanizma parçası yok