Akıllı Telefonlarda Kullanılan Batarya Teknolojisi Hakkında
-
Bugün Samsung bayisinde değişim cihazı alırken oradaki elemanla aramızda lafı geçti dedim bunların bataryası şişiyor mu diye, zira şişince kapalı kasa olduğundan direk ekrana baskı yapıyor ve ekranı çatlatma riski var .Oda son 2 yıldır özel bi teknoloji ile üretiliyor bunlar şişmesi imkansız dedi. Şuan mesala bakıyorum iPhone 5'lere kadar batarya şişmesi şikayeti varken 5S ile azalmış 6'dan sonra ise yok gibi.
Çıkarılamayan bataryalı telefon kullanıpta şişme problemi ile karşılaşan oldu mu ?
-
2012 senesinde aldigim Xperia Sola model telefonda 2014 gibi rootladigimda basima geldi. Roottan sonra batarya kalibrasyonu yapan bi app yükleyip yaptim. Bir kac gün icinde ekranin ortasinda leke belirdi. Hergün daha da büyüdü. Arka kapagi 1 gün acik biraktigimda epey bi sismisti pil
-
Li-Po ya geçmiş olabilirler mi ki
-
deja-vu bunu yazdı
Samsung son çıkan hepsi li-po zaten. Huawei gr5. Birde Apple hepsi li-po.
Keşke sony'de geçse li-po'ya. Batarya süresi bence li-po da uzun oluyor. Şu an gözüme lenovo p2 batıyor. Umarım o li-po ile gelir.. :) 5100 mah ve li-po. Harika olur :)
-
adamhakli bunu yazdıdeja-vu bunu yazdı
Keşke sony'de geçse li-po'ya. Batarya süresi bence li-po da uzun oluyor. Şu an gözüme lenovo p2 batıyor. Umarım o li-po ile gelir.. :) 5100 mah ve li-po. Harika olur :)
Sony hala telefonlarını 0.85 amper adaptör ile satıyor. Telefonlarında kullandığı Snapdragon işlemciler hızlı şarj desteklemesine rağmen yazılımla kapatıyorlar .Adamlar pil üreticisi bir bildikleri var demek ki. Zaten Sony telefonları şarj kullanımları çok iyi. Özellikle Stamina modunda.
mkyb tarafından 27/Eyl/16 23:18 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdıadamhakli bunu yazdıdeja-vu bunu yazdı
Sony hala telefonlarını 0.85 amper adaptör ile satıyor. Telefonlarında kullandığı Snapdragon işlemciler hızlı şarj desteklemesine rağmen yazılımla kapatıyorlar .Adamlar pil üreticisi bir bildikleri var demek ki. Zaten Sony telefonları şarj kullanımları çok iyi. Özellikle Stamina modunda.
Hocam hızlı şarj batarya ömrünü azaltan birşey. Ne kadar yavaş o kadar uzun kullanım ömürlü bir pil demek.
-
Biliyorum hocam. İşini bilen üreticiler koymuyor telefonlarına hızlı şarj özelliğini. Apple ve Sony. Telefon 2 saat yerine 1 saat 10 dakikada şarj oluyor. 40 dakika kar ediyorsun. Tabi senesi dolmadan batarya cortluyor. Açın Samsung forumlarını illaki bir kullanıcı bataryadan şikayet ediyordur.
-
General mobile
(Modeli 2) sanırım bataryası sabit. Sapasağlam telefon