Akış Şeması(Flowchart) Sorusu
-
Aşağıda yazdığım sorunun çözümü bana yarın sabaha lazım, Lütfen anlayan arkadaşlardan yardımlarını istiyorum.
Soru:
Bir çiçekçi dükkanımız var.Buket olarak çiçekler satılıyor.Patron gelene kadar 100 adet çiçek satılıyor.Patron işe geldiğinde şu soruları soruyor.
* Satılmış olan en pahalı çiçeğin fiyatı nedir?
* Satılmış olan en ucuz çiçeğin fiyatı nedir?
*Satılmış çiçeklerin fiyatlarının ortalaması nedir?
Bu üç sorunun aynı akış şemasında(flowchart) gösterimi gerekiyor. Çözümü şöyle yaparsanız iyi olur. Şimdiden Teşekkür ederim.

-
enKucuk, enBuyuk ve toplam=0; degiskenlerine ihtiyacın olacak.
bir de 100 elemanli bir fiyat dizisine ihtiyaç var.
bir döngü ile diziyi ilk elamandan son elemana kadar gezeceksin.
döngü içinde bir karşılaştırma mekanizması olacak, karar mekanizmasından önce dizinin ilk elamanını hem enKucuk hemi de enBuyuk degerlerine atamak lazım.
karşılaştırma mekanizmasının içinde de sıradan hepsini karşılaştıracaksın.
eğer ikinci eleman enKucuk'ten küçükse yer değiş, değilse 3'e bak. 4 5 6 7..100
eğer ikinci eleman enBuyuk'ten büyükse yer değiş, değilse 3'e bak. 4 5 6 7..100
döngünün herbir adımında da toplam = toplam + dizinin i. elemanı diye gideceksin
döngüden çıktıktan sonra :
toplam ->toplam satış miktarını
enKucuk -> en küçük satış miktarını
enBuyuk -> en yüksek satış miktarını tutuyor olur. Sonra onları nereye istersen yazdırırsın. Algoritması bu şekilde olabilir. Olmaya da bilir. İnşallah işine yarar bu bilgi.
edit :
toplamı 100'e bölüp ortalamayı bulursun
-
yanıtın için teşekkür ediyorum ancak akış şeması haline getirmede problem yaşıyorum ben zaten.
-
hocam oval başla-bitir, dikdörtgen : işlem yaptır, paralelkenar: oku yada yaz.
-
şimdi yapardım bu akış diyagramı çok kolay ama bunun resmini çekip sana yollamam gerek 1.3 mp kameraylada anlayamazsın :S
-
Lathedarkman bunu yazdı:
-----------------------------
şimdi yapardım bu akış diyagramı çok kolay ama bunun resmini çekip sana yollamam gerek 1.3 mp kameraylada anlayamazsın :S
-----------------------------
paintte filan bişeyler karalayıp yollasanda olur, zor geliyosa sen çek kamerayla anlayabildiğim kadar artık... -
paintle halletmeye çalışıyorum bi 25 dk falan sürer sanırım
-

Buyur :)
-
çok teşekkürler.
edit :
bende bunu yaptım