AKK Kamuoyu Görüşü Süresi Doluyor
-
BTK Başkanı Dr. Ömer Faruk Sayan geçtiğimiz ay yaptığı açıklamalar ışığında kamuoyunda AKK'in kaldırılacağı veya yeni düzenlemeler yapılacağı konusunda bir beklenti oluşmuştu. Konu hakkında çalışmalarını hızlandıran BTK, bu konuda bir taslak hazırlayıp kamuoyunun görüşünü almaya başlamıştı. Resmi internet sitesi üzerinden ulaşılan form yardımıyla tüketiciler ve işletmeler, görüşlerini gönderebiliyordu. Bu formun yayında kalacağı son gün ise 10 Ekim 2016.
Geçtiğimiz ay BTK resmi internet sitesi üzerinden 'Adil Kullanım Noktası (AKN) Uygulamalarına İlişkin Düzenleme Taslağına Yönelik Kamuoyu Görüşü Alınması' başlığı altında yayınlanan açıklamada “Adil Kullanım Noktası (AKN) uygulamalarına ilişkin olarak 01.09.2016 tarihli ve 2016/DK-THD/393 sayılı Kurul Kararı ile düzenleme yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda hazırlanan düzenleme taslağına ilişkin görüş ve öneriler, 10.10.2016 tarihine kadar aşağıdaki bağlantı üzerinden elektronik ortamda gönderebilecektir.” İfadelerine yer verilmişti.
Bu taslağa ulaşmak için ve görüşünüzü göndermek için tıklayınız
(açılan sayfada Görüş göndermek istiyorum kısmına tıklayınız)
TK Başkanı Ömer Fatih Sayan daha önce yaptığı açıklamada “Tüketici taleplerini dikkate alacağız. Operatörleri, hızı artırmaya davet ediyorum. Adil kullanım kotası makul seviyelere çekilecek” ifadelerini kullanmıştı.
Taslak metine yapılacak geri bildirimler;- AKN sonrası erişim hızının % 50 oranında artırılmasına yönelik analizlere,
- AKN uygulaması kapsamında faydalanılabilen veri miktarının hız/veri miktarı dengesi gözetilerek makul bir seviyede artırılması durumunda, artırılan veri miktarlarının farklı seviyelerdeki değerleri üzerinden maliyet ve perakende ücret açısından yapılacak analizlere,
- 02:00-08:00 saatleri arasında internet kullanımlarının AKN'ye dâhil edilmediği ve kullanıcıların söz konusu saatlerde paket lansmanında belirtilen erişim hızıyla internete erişebilmelerine olanak sağlamaya yönelik uygulamalara ilişkin maliyet ve perakende ücret açısından yapılacak analizlere,
- 31.12.2018 tarihi itibarıyla AKN uygulamasına son verilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalara ve konuyla ilgili analizlere.
-
Unutmadan doldurmak lazım, iki günü kalmış. Bugün yarın bakarım ben de
-
Sonunda şu çıkarsa ne gülerim;
"Halkımız hakkın geçmemesi, herkesin hak hukuğa saygılı olması iradesini gösterdiğinden kotalarda artış, ücretlerde artış kararı aldık..."
Şaka bir yana, daha başında akn kalkacak diye sunulan şey yine "akn ve hızın artması" kıvamına geldi ya söylenecek laf yok. Bu ülkede akn kalkmaz. 2018 değil 2028 bile olsa kalkmaz. operatörler her geçen gün akn temelli plan program yapıyorlar. Gamecell vb. ile millete oyun almaları karşılığı turbo buton vs. veriyorlar. Süt veren ineği niye kessinler?
-
Paralel yapının hain oyunu Akk kaldırılmalıdır sayın Cumhurbaşkanım.
Çaktırmayın.
-
Dünyaya yön veren, gelişmiş büyük bir ülkeye bu ayıp yakışmıyor.
Derhal AKN kaldırılmalı.
-
yolladım görüşümü. en az %100 akn limiti arttırılalı dedim. Gerçi akn kalması lazımda dedim ama ziklemeyecekler.