folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Aklınızda Bulunması Gereken Bir Kaç Bilgi....

Aklınızda Bulunması Gereken Bir Kaç Bilgi....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CLK-J35
    CLK-J35's avatar
    Erkek

eYse onemli olan BiLgİ pAylaŞtıkÇa BüYÜr FelseFEsi misali hehe
    ..........................................................................................
    DnS sunucunuzun ıP adresini belirlemek için;

1.Bir Komut İstemi penceresi açın.[Nasıl açılır demeyin wallahi döverim kardeşim açmayı biliyo artık ;)]
    2.Komut istemine şunları yazın:
    ipconfig /all.
    3.ENtER tuşuna basın.
    4.DnS Sunucuları'nın altında listelenen ilk adres birincil DNS sunucunuzdur.

=]
    ...........................................................................................

Etki alaNI AdI  SiSteMi (DNS);

DnS Etki ALanı adlarının IP adresleri gibi çeşitli verilere eşlerştirmelerini içeren sıra düzenli
    dağıtılmış bir veri tabanıdır.;)

DNS,kullanıcı dosttu adlar kullanılarak bilgisayar ve hizmetlerin komutlandırılmasına ve
    veritabanında saklı olan başka bilgilerin bulunmasına olanak verir...

=]

..........................................................................................
    Disk TeMiZlEmeYi KulLaNma;

Disk Temizleme'yi kullanma Diski Temizle programı sabit diskinizde yer açmanıza yardımcı olur.
    Diski Temizle programı diskinizi tarar ve güvenle silebileceğiniz geçici dosyaları, Internet önbellek
    dosyalarını ve gereksiz program dosyalarını gösterir. Diski Temizle programını, bu dosyaların
    bir kısmını veya tümünü silmek üzere yönlendirebilirsiniz.;) Bunun için piyasada bir sürü disk
    temizleme araçları var
    ama ben bunu kullanıyorum.Daha kullanışlımı oluyor ne ehuehu =]

DiSk KulLanMayı kuLlanmak içiN;

Başlat=>Tüm Programlar=>Donatılar=>Sistem Araçları=>Diski Temizle’yi tıklayın...

=]
    ...........................................................................................

IP Güvenliği İlke Yönetimini Kullanma;

[Eğer  bunu kullanmak istiyorsanız  bilgisayarı sınırlı hesap değilde bilgisayar yöneticisi olarak
    açmanız gerekiyor.Aksi takdirde yapmıyo işlemi.Yahu bende sınırlı hesap kullanıyorum babam
    aklı sıra uyanıkya der bi bok yapmıyasın diye bana sınırlı hesap vermiş ama önemli bir şey olduğunda  istiyorum
    parolayı veriyo..]

Internet İletişim Kuralı güvenligi (IPSec), ozel iç aglardan ve dış aglardan
    gelebilecek güvenlik saldırılarına karşı bir anahtar savunma hattıdır.
    IPSec, veri bütünlüğü, veri doğrulaması, veri gizliliği ve TCP/IP trafiğine
    ilişkin yeniden kullanım koruması sağlamak için şifreleme güvenlik hizmetlerini kullanır.
    IPSec davranışı, IP Güvenlik İlkesi Yönetimi ek bileşenini kullanarak yapılandırdığınız
    ve atadığınız bir IPSec ilkesi kullanılarak denetlenir.

IP Güvenlik İlkesi Yönetimi ek bileşeni yüklemek için
    Başlat=>Çalıştır=>mmc yazın sonra tamamı tıklayın sonra karşınıza bır pencere çıkacak üstte dosya bölümü var
    tıkladıktan sonra  Ek bileşen  Ekle/kaldır'ı tıklayın sonra =>ekleyi tıklayın Ip Güvenlik İlkesini çift tıkladıktan
    sonra ekrenızdaki yönergeleri izleyin bakın ne basitmiş hehe
    =]

ISDN ayarlarını yapılandırmak için;

1.Ağ Bağlantıları’nı açın.
    2.ISDN(ISDN nedir diyorsunuz dur kesin hehe Bağlantı hızlarını artırmak için,açılmıda bu Integrated Services Digital Network )
    kullanan çevirmeli bağlantıyı seçin ve sonra Ağ Görevleri’nin altında
    Bu bağlantının ayarlarını değiştir’i tıklatın.
    3.Genel sekmesinde, Bağlanırken kullanılacak’da ISDN aygıtını tıklatın ve sonra Yapılandır’ı tıklatın.
    4.ISDN Yapılandırma iletişim kutusunda, aşağıdakilerden birini yapın:
    Hat türü'nde, kullanmak istediğiniz hat türünü tıklatın. Hat türleri en yüksekten en düşük kaliteye doğru listelenir.
    Görüşmeyi seçtiğiniz hat türü ile başlatmak, daha sonra hattın durumuna göre daha düşük kalitede bir hat türü ile görüşmeye
    devam ederseniz, Görüşme hat türü onay kutusunu işaretleyin.
    =]

DiSK BiRleşTiriCi:

Disk Birleştirici, bilgisayarınızın sabit diskindeki parçalanmış dosyaları ve klasörleri birleştirir;
    böylece her birinin, birimin üzerinde tek bir bitişik alanı kapsamasını sağlar. Bunun sonucunda,
    sisteminizdeki dosya ve klasörlere erişme ve yenilerini saklama işlemleri daha verimli biçimde gerçekleştire bilirsiniz.
    Disk Birleştiricisi dosya ve klasörlerinizi birleştirdiğinde, birimin boş alanı da birleştirilmiş olur ve yeni dosyaların
    parçalanma olasılığı azalır.

Ayrıca siz tahribat müritleri piyasadaki başka  disk birleştirme programlarıda var.İsterseniz onlarıda kullanabilirsiniz..

XP 'de nasıl açıldığını söylim;

BaŞLat=>TüM ProGramLar=>Donatılar=>sistem AraÇları => DiSK BirLeŞtİrİcİ seçin
    ...............................................................................
    SisTEm YapILandıRMa ProGramı:
    Burdada  bilgisayarınızı yönetici olarak açmanız gerekli  adımları izleyin
    başlat=>çalıştır'da bunu yazın Msconfig.exe yazın  ve karşınıza bir pencere içinde genel,
    system.INI, WIN.INI,BOOT.INI,Hizmetler, Başlangıç gibi ifadeler çıkacak
    geneli seçtiğimizde  sistemi geri yukle ifadesini seçtiğimizde veya dosya yükle dediğimşzde  eskiden sildiğimiz
    dosya yı geri bulacaktır ben şahsen bu yolu denedım çıktı sizlerde bu yolu bi deneyin eğer bir olumsuz sonuç alırsanız
     bu konu başlığına yazın bende bilgilenım  he nedersiniz ;)
    ...............................................................................

Active Directory ;

Bir ağdaki nesnelere ilişkin bilgileri saklayan ve bu bilgileri kullanıcıların ve ağ yöneticilerinin kullanımına
    sunan dizin hizmeti.

ActiveX;

Bileşenlerin oluşturulduğu dil ne olursa olsun, yazılım bileşenlerinin ağ ortamında birbirleriyle etkileşime
    girmesini olanaklı kılan bir teknoloji kümesi.

Bar kodu;

Fiziksel ortam gibi nesneleri tanımlayan makine tarafından okunabilir bir etiket.

Cluster.exe ;
    Kümeleri komut isteminden yönetmek için Küme Yöneticisi'ni kullanmanın bir alternatifi.
    Ayrıca, birçok küme yönetimi görevini otomatikleştirmek için Cluster.exe’yi komut dosyasından çağırabilirsiniz.

Datagram;

Hedef adresi gibi ilgili bilgileri içeren ve bir paket anahtarlamalı ağ üzerinden gönderilen bir bilgi paketi veya birimi.

Arkadaşlar işallah size yardımcı olabilmişimdir. AsLInda EliMde Olan BüTÜn DÖkümaNlArı sizlerle PayLAşmak İstiyorUm.

YaKıNda BaŞKA DerLediğiM DÖkümaNLArımLA siz tahribat MüriDleriYle BuluŞAcam hehe

[Bu AraDa saGopA diNliyoRum maNyak bİşİ yaHu]

© 1985-2001 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

THE END ( TÜRKÇESİ "SON" EHUEHUE =] )

CeLeKatireJeotuzbeş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

tüm yazdığını okudum ama bi tek son taraf hoşuma gitti "sagopa dinliyorum kısmı"

sagopa dan şaşma...

Çekil,Önümden Çekil...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sipidik
    sipidik's avatar
    Erkek
    eyw hacım gercekdende aklımızda bulunması lasım bole bilgiler daa cok vardır bilen ler yassa keske..

NesTo | same shit diffirent asshole
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CLK-J35
    CLK-J35's avatar
    Erkek

Verecem haci verecem duneyın eve ınt geldi 25 gundur  modemım bozuktu  ıstanbula yollamuıştım yenı dun geldi işallah eve gittiğimde hepsini verecem....

CeLeKatireJeotuzbeş
Toplam Hit: 2166 Toplam Mesaj: 4