Aktif Gitar Pasif Gitar Nedir? Farkları Nelerdir?
-
Bugüne kadar böle bişi hakkında bilgim yoktu ama bugün arkadaşla aramızda bi muhabbet geçti....aktif elektro gitarlarda pil oluyomuş..... eve gidince merak ettim baktım benim gitardada pil var bu şimdi aktif gitarmı demek oluyo? peki ne gibi avantajları var aktif gitarın?
-
Aktif gitar terimi yanlış olmuş aktif gitar yoktur gitarın aktif manyetiği vardır ve pasife göre daha iyidir.Farkı evet pille çalışır ve tellerin 440'lık titreşimini daha hassas, sağlıklı ve sağlam tonlu çıkarır.
-
bi sorum daha olucak..
benim gitar Cort G210 D normal G210 larda olmayan bi özellik var benimkide volume ve tone düğmelerinin arasında bir düğme var... bu düğme sayesinde gitardan 4 farklı distortion efekti çıkıyo..... bunun aktiflikle bi alakası varmı yoksa alakasız bi özellikmi?
-
Aktif olunca 9 voltluk pil takıosun tonu daha parlak oluo ama konserde tesadüfen pil biterse yanında yoxa işte ozaman çok fena rezalet oluyo enine boyuna düşün öle karar wer..
Ha bide ''tellerin 440'lık titreşimini daha hassas, sağlıklı ve sağlam tonlu çıkarır. '' Olayını anlayamadım 440 hertz lik frekans la sesidir bütün tellerin 440 lık frekansı olmaz..
edit:
Cort G210D (Endonezya) Elektro gitar
Gövde: Ihlamur ağacı
Sap: Akçaağaç
Klavye-Tuşe: Gülağacı
Sap gövde bağlantısı: Vidalanmış
Alt eşik üst eşik mesafesi: 25 1/2"
Perdeler: 22 OrtaManyetikler:
Power Sound PSS-II/PSS-II/PSHG (S-S-H)
Köprü: Full Action II
Kontroller:
1vol
1ton
5 yollu manyetik seçme anahtarıBuilt-in distortion kontrolü
1. Natural
2. Clean - high overdrive
3. Clean Overdrive
4. Traditional distortion
5. Super gain distortionDonanım: Krom
Renk: Siyahözellikleri böyle ayrıca şöle de bişe var üzerinde dist olan gitar çabuk bozuluo neden bilmiorum ama Cort G210D de böle sorunlar çıkıo bazen ayrıca endonezya malı olması da düşündürüyor bu cort ta ne buluyolar anlamıorum =) (Benmde ilk gitarım cort =) )
-
deathmaster bunu yazdı:
-----------------------------Aktif olunca 9 voltluk pil takıosun tonu daha parlak oluo ama konserde tesadüfen pil biterse yanında yoxa işte ozaman çok fena rezalet oluyo enine boyuna düşün öle karar wer..
Ha bide ''tellerin 440'lık titreşimini daha hassas, sağlıklı ve sağlam tonlu çıkarır. '' Olayını anlayamadım 440 hertz lik frekans la sesidir bütün tellerin 440 lık frekansı olmaz..
-----------------------------
Her ne kadar tüm tel tonlarına olumlu etki etsede aktif manteyikler en çok a telinde farkını hissettirir.
-
deathmaster bunu yazdı:
-----------------------------özellikleri böyle ayrıca şöle de bişe var üzerinde dist olan gitar çabuk bozuluo neden bilmiorum ama Cort G210D de böle sorunlar çıkıo bazen ayrıca endonezya malı olması da düşündürüyor bu cort ta ne buluyolar anlamıorum =) (Benmde ilk gitarım cort =) )
-----------------------------benimde bu ilk gitarım :D o distortionlarında 3. den sonrasından iyi ses gelmiyo....
bide ben aldığımdan beri (7-8 ay) hiç pilini değiştirmedim..ne kadar sıklıkla değiştimeliyim?