Akü Şarz
-
Şarz mı şarj mı acaba ? :) Konuyu genele açtım, zira uygun kategori yok.
Motorsikletin aküsü bitti.Ayaktan çalıştırıyorum.Yol yaparak dolmuyor artık.Belki şarz edebilirim diye bilenlere bir sorim dedim.Elimde şarz makinesi var.

Aküm 12v 8ah

Evde bir de eski bir güç kaynağı buldum.İçinde kendi aküsü var. 12v 7.0 ah

Bunun içine motorsiklet aküsünü koyup şarz etme gibi süper bir fikrim var.
Bu akü şarj edilir mi ?
İlk resimdeki akü aletinin üzerinde amper ayarı var.Patlamasından korkuyorum.12v 8 ah için kaça ayarlayım onu ?
Yardımlarınızı bekliyorum.
-
akün kurumuş olabilir sarj etmemesinin sebebi bu olabilir, kapaklarını aç içine saf su koyup tamamla onan sonra şarj et
-
şarj dinamosu mu bozuk akü mü?
akü ölmüşse kaynağa da bağlasan sonuç değimez ki.
http://www.kontrolkalemi.com/forum/guc-elektronigi/70405-12v-aku-sarji-ilgili.html#post427464
-
Akünün voltaj değerini kontrol et 13,6 mı geliyor motor yüke girince bu değer aynı mı kalıyor. Ani bir düşüş oluyor geri toplamıyorsa sıkıntı vardır.
Akünün gözlerini bomometreyle kontrol et, yani içindeki sıvının asidik değerlerine baktır. Suyu eksikse tamamla. Oradaki değerlerden biri kırmızı 1.20 nin altı değere indiyse durum sakat demektir.
Akü öldüyse şarja da bağlasan kurtarmaz aynı olur 1-2 güne ya da hiç şarj almayabilir. Yeni akü almalısın.
Yazdıklarım genel otomobil aküsü için senin akünün kapasitesi çok düşük, akünün kapasitesine göre şarj akımı verirsin (seninki 8ah) elektrikçi olmadığm için hatırlamıyorum ama o değerden daha düşük değerlerde olması lazım.
-

Senin sorununla alakasız olacak ama sabah gormustum bunu :D
-
Komple bitmiş aküyü şarj edemezsin.
Otomobillerde 5 yılda bir falan biter akü genelde.
Seninki de bitmiş her türlü değişmen gerekiyor yani.