Akvaryum Dış Filtre Yapımı
-
Öncelikle iyi geceler arkadaşlar manyak deli filan degilim :D yanlış anlamayın can sıkıntısı. evimde akvaryumum var dedimki iç filtrem var birde dış filtre yapalım sizden fikir rica edeyım dedim kimin aklına ne gelirse
videoda adam anlatıyor buna benzer bişe yapmak istiyorum yalnız kapagını neyle sıkıştırıyor sıkıştırınca şimdi akvaryum yuksekte su kendi akışı ile aşa gidiyor filtre yerde oldugundan dolayı içine doluyor elektirikler giderse saate evin içi göl olur 200 litrelik akvaryumum var siz ne dersınız nasıl yapılabilir ben birşey yaptım litrelik kutudan motor montesi yapıldı hortum montesi ama işte su çözümü yok her turlu fikre açıgım amaç birşeyler ogrenmek ve iyi zaman gecirmek şimdiden teşekürler
videoda ornek tasarım gorebilirsiniz
-
Çamaşır makinası pompası ile yapıyorlardı galiba onu, ama uğraştığına deymeyecek birşey, 70-80 tl ye bulursun 200 lt yi rahat rahat karşılayacak bir dış filtre
-
hocam sıkıntı para degil alınabilcek birşey ucuz da zaten amaç kendım yapmak zevki orda ayrıca çamaşır makinesi pompası da olabilir bende motor var o iş için sıkıntı su kıçırma olayı :)
-
bitirme tezim dış filtre tasarımı ve akışkan analiziydi :D
aslında yapımı teorik olarak çok basit hocam, ama en önemlisi sızdırmazlık sağlayabilmek.
bir çok yöntemi var akvaryum.com da "diy" kısmından bulabilirsin çok şahane örnekler var.
Not: istanbul içi 140 adet sp yavrusu satılık duyrulur ( 1-2cm ) :D
-
hacı hiç uğraşma değmez zamanında
turşu bidonundan
basınçlı kutudan
vs vs kutulardan bir çok denemem oldu hepsinin ortak yanı 3 ayı çıkartamamaları sızdırıyor :)
sıvı conta denedim akvaryum silikonu vs ler denedim bi noktadan sonra sızıyo sürekli kontrol etmen gerekiyo varmı sorun uzun yola gidiyosun aklın motorda kalıyo ev batmasın :D
sıradan bir dış motor al 65tl kafan rahat etsin :) -
hmm teşekürler arkadaşlar akvaryum.com un o bölümünü hiç görmedım :D baya güzel bir bölüm müş
Volkan hocam hiç o açıdan düşünmedım sızdırma gibi bir sorun oluyorsa sıkıntıdır ozaman ben zaten tetra tec in ex1200 filtresini alacaktım da işte böyle birşey geldı aklıma biraz fantazi olsun dedim :D ama diyorsunki fantazi kötü bitebilir fikir ve yardımlarınız için teşekürler hiç ugraşmıyıp gidip vereyım siparişimi ben ozaman. bu arada sp degilde ben daha cok astronot tarzı şeyler bakıyorum şuanda 2 tane 30 cm civarinda penesulam var 2 tane astronotum var i 25 30 cm civarinda digeri daha yavru 10 cm civarinda belki daha büyük birde 5 tane leopar vatoz en büyügü 20 cm civarında en ufagi 10 :) balıklarımla da ovunmek istedim biraz :D
-
zamanında ufak akvaryumdaki iç filtreyle biraz oynarak verdiği suyu dışarı akıtmıştım ordada bi düzenek kurup elya tan süzdürüyodum suyu ayrıca elyafın içindede bitki yetiştiriyodum su cam gibi olmuştu bir kaç günde
-
Hocam anlıyorum seni insanın kendi yaptığı daha güzel geliyor gözüne ama bunun için riske atmanı istemem :) Değmez harcadığın zamana yazık. Bak tavsiye istersen ben Tetra EX 700 aldım. 2-3 ay oluyor. Akvaryum.Com' da da konum var araştırdım ve iyi ki almışım. Sivrisineğin cızıltısı kadar bile ses yok ya :) Ben ilk taktığımda bozuk çalışmıyor sandım :) Mükemmel birşey iyi ki almışım. Tavsiye ederim kesinlikle paranın hakkını verece ve seni pişman etmeyecek bir ürün. Belki bir üst modelini belki de bir alt modelini alırsın o senin kararın ama bu ürünü kesinlikle tavsiye ederim.
BaD_BoYs tarafından 30/Oca/14 12:36 tarihinde düzenlenmiştir -
ben de jebo 828 var, alma, traktör motoru gibi mk.
-
haha traktör gibiyse sıkıntı ozaman :S ex1200 u dun sipariş verdim yalnız hala o dış filtre merakım var bu gün sucu bir arkadaşımla konuştum diyorki ona sıvı bir conta al motor contalarından hane ısınmaya soğumaya herşeye karşı her defasıdna onu yenile bomba gibi olur :D siz ne dersınız gene ex1200 u koyacam da kafaya taktım yaacam ben bu aleti :D