Alan Adı Değiştirmek Sunucudaki Dosyalara Zarar Verebilir Mi?
-
hocular benim abcdefg.com diye bir sitem vardı, sitemde php script kurulu neyse, ben bunun adını hosting şirketine bildirip hijklmn.com domainini kullanmak istiyorum diyorum onlar da değişikliği yapıyorlar ve sonra ben config dosyasında site adını gerektiği şekilde değiştiriyorum ve site açılması gerekirken, acayip hatalar üretmeye başlıyor. hata kodunu verdiği php dosyasına gidiyorum orada yolla ilgili bir problem yok çünkü yol gerektiren bir kod değil, ve dosyanın orjinaline bakıyorum aynı.
soru şu:
sadece domain değiştirerek (hosting değil) sitenin dosyalarında bozulma meydana gelebilir mi? şimdi yedekleri kurcalayıp bakacam acayip derecede asabım bozuldu.
-
link vs duzeltmek zorunda kalirsin baska bisi olmaz..
-
WH0 bunu yazdı:
-----------------------------link vs duzeltmek zorunda kalirsin baska bisi olmaz..
-----------------------------çok enteresan :| dosyaları match ettirdim bir kb değişiklik yok hiçbirinde ve çatır çatır çalışan site hata veriyor
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/..../public_html/config.php:1) in /home/..../public_html/system/library/session.php on line 9Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/..../public_html/config.php:1) in /home/..../public_html/system/library/session.php on line 9Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/..../public_html/config.php:1) in /home/..../public_html/index.php on line 175Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/..../public_html/config.php:1) in /home/..../public_html/system/library/currency.php on line 45
uth-8 hatası olabileceğini düşündüm,
kullandım, hata kodunun bir kısmını kaldırdı ama farkettim ki session çalışmıyor yinede :s
acaba dedim dosyaların uzantıları mı bozuldu bizim editörlerden, açtım tek tek taglarına baktım uzantılarına baktım sıkıntı görünmüyor. zaten dosyalar aynı :s
edit: dur şunlara bom ekliyeyim bakayım hata oradan mıymış :s
-
kullanıcı adının ön eki falan değişmiş olabilir. eskidomain_user. yenidomain_user şeklinde. buda dizin adı değiştiğinden scriptin dizin ayarları falan elle veriliyorsa sorun çıkarabilir
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------kullanıcı adının ön eki falan değişmiş olabilir. eskidomain_user. yenidomain_user şeklinde. buda dizin adı değiştiğinden scriptin dizin ayarları falan elle veriliyorsa sorun çıkarabilir
-----------------------------hocam alan adını eski haline getirdim 1 satır kod daha ekledi :D lol fıttırıcam ya ahaha
-
muhtemelen wordpress kullanıyorsun.
eğer cevabın evetse phpmyadminden bağlan domain adını bütün dbde arat bul ve değiştir. kodun aynı şekilde çalışmaya devam edecektir.
direk başıma geldi :)
-
manglerman bunu yazdı:
-----------------------------muhtemelen wordpress kullanıyorsun.
eğer cevabın evetse phpmyadminden bağlan domain adını bütün dbde arat bul ve değiştir. kodun aynı şekilde çalışmaya devam edecektir.
direk başıma geldi :)
-----------------------------opencart hocam
alan adını yeniden eski haline getirdim, orjinal config dosyalarını geri yükledim, yok arkadaş olmadı, cpanelden yedeğe döndüm bekliyorum şimdi açılmasını sinirden yüzümdeki her yer oynuyor :|
-
restore edince geri geldi :) sevindirilk oldum a.q. , evet beyler şimdi foto makinesi alabilirsiniz :) ama alan adı olayını halledemedim hâla :D alan adını değiştirince site sıçıyor, bir çözüm bulmam gerekli buna. iretmarket.com