Albea Radyo Error Code Hatası
-
Selam arkadaşlar,
Uzun zamandır konu açmıyordum, hazır kafamda da bir soru işareti varken hem konu açmış olurum hemde bilen arkadaşlar tarafından aydınlanmış olurum diye düşünüyorum :)
Arkadaşıma 2009 model Fiat Albea ile şöförlük dersleri veriyorum. Kısacası araba kullanmayı öğretiyorum. Araba şirket arabası olduğundan haddinden fazla derecede bakımsız bir araba. Arada canım sıkılıyor bir müzik açayıp diyorum, fakat teyip ekranında Error code diye bir hata alıyorum. İnternetten yaptığım araştırmalar sonucu kodu kendimiz girebiliyor ve bu durumu düzelte biliyormuşuz.
Büyük ihtimal yarın servisler açık mı bilmiyorum, eğer açıksa serviste yaptıracağım. Bu sorunla daha önce karşılaşan varsa çözümü hakkında bana yardımcı olabilirse çok sevinirim. En azından hem vakit hemde nakit olarak bir kayıp yaşamamış olurum.
-
Radyo kendini hırsızlık korumasına almış servise gerek yok kullanma kitapçığı varsa onda yazar.
-
mkyb bunu yazdı
Radyo kendini hırsızlık korumasına almış servise gerek yok kullanma kitapçığı varsa onda yazar.
Arabayı karıştırdım, ama bulamadım sanırım kullanma kitapçığına ulaşamayacağım.
-
Bu durumda 2 seçeneğin var:
1- Kod kitapçıkta yazılıdır. Eğer arabanın kullanma kitapçığı sende ise oradan bakabilirsin. (Şu şartla ki kodu sanırım 3 defa yanlış girmemiş olman gerekiyor. Yoksa o kodda artık işe yaramaz)
2- Servise gidip onların çözmesini sağlayacaksın. Servis kodu çözme garantisi vermiyor ama %95 halloluyor. Eski arabam Albea idi. Tamirci arkadaş bir işlem için aküyü çıkarması gerekmişti. Bu sebeple araç teyp kod istemişti ve bende de bu kod olmadığından servise gitmek durumunda kalmıştım. Dışarda da yapanlar var ama (sanırım 3 yıl önceydi) dışarda 40 lira dediler yetkili servis 50 liraya yaptı. Ayrıca yetkili serviste yaptırdıktan sonra sana yeni kodu tekrar veriyor ve kaybetmezsen ileride lazım olunca kendin girebilirsin.
