ALES İçin Kaynak Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

Merhaba. Öncelikle modlara bilgi; forumu ve başka yerleri biraz kurcaladım fakat TBT'den tecrübe sahibi kişilere de sormak istedim. Konu silinmezse sevinirim.

Seneye lisans bitiyor, yüksek lisans için de ALES gerekli malum. Tavsiye edebileceğiniz konu anlatımlı kaynaklar nelerdir? Çıkmış sorulara zaten bakmayı düşünüyorum ama öncesinde kısa bir konu çalışması yapma ihtiyacı duyuyorum. ALES'e dair başka tavsiyeleriniz varsa onları da beklerim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

ales eşittir hız demektir. zaten ortlama herkesin yapabileceği sorular vardır ama önemli olan hızlı çözüyormusundur

o yüzden türkçe için çok fazla kitap okursan sınavda bunalmazsın

matematikte fazla bir olay yok.

tek prtik yap diyeceğim mantık soruları

normal kpss kitabından çalışmıştım.

üsütnde ales yazan soru bankalarından al. matematik içinde bulduğuna çalış gitsin.

ama bu sene herşeyi batırdıkları gibi alesinde yapısını yavaştan bozuyorlar. basit soru yoktu daha çok bilgi gerektişren sorular kaymışlardı kpss matemetiği gibi olmuştu. hemen girmeye çalış. 2 seneye ne hale gelir Allah bilir.

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

ales eşittir hız demektir. zaten ortlama herkesin yapabileceği sorular vardır ama önemli olan hızlı çözüyormusundur

o yüzden türkçe için çok fazla kitap okursan sınavda bunalmazsın

matematikte fazla bir olay yok.

tek prtik yap diyeceğim mantık soruları

normal kpss kitabından çalışmıştım.

üsütnde ales yazan soru bankalarından al. matematik içinde bulduğuna çalış gitsin.

ama bu sene herşeyi batırdıkları gibi alesinde yapısını yavaştan bozuyorlar. basit soru yoktu daha çok bilgi gerektişren sorular kaymışlardı kpss matemetiği gibi olmuştu. hemen girmeye çalış. 2 seneye ne hale gelir Allah bilir.

Yıllardır 24 saatimin ekseriyeti okumakla geçiyor, sözele ilişkin pek bir sıkıntım yok ve çalışmayı da düşünmüyorum zaten.Matematikle yıldızım pek barışmadı o yüzden bir süreliğine konu çalışmayı düşünüyorum. Özellikle bir yayın tavsiye etmediğine göre aralarında çok bir fark yok galiba. Teşekkür ederim :)

literatur tarafından 27/Haz/14 23:54 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

ben daha önce yargı yayınlarının kitabını almıştım hocam, güzeldi.. konu anlatımlı olanları da var. indirimdeydi o zaman %50 indirim vardı.. ales e giderken kimliği unuttuğum için sınava giremedim o da ayrı bir şey .. bakabilirsin kitapçıda bu yayınevinin kitabına

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

ben daha önce yargı yayınlarının kitabını almıştım hocam, güzeldi.. konu anlatımlı olanları da var. indirimdeydi o zaman %50 indirim vardı.. ales e giderken kimliği unuttuğum için sınava giremedim o da ayrı bir şey .. bakabilirsin kitapçıda bu yayınevinin kitabına

Hocam bu konuda öne çıkan iki yayın var sanırım: İhtiyaç ve Yargı. Biraz bakınmıştım konuyu açmadan önce ama kararsız kaldığım nokta birden fazla kaynak ortaya koymuş adamlar. Yok ikili bilmem ne üçlü fasa fiso gibi. Konu anlatımında beklentimi karşılayacak olan hangisi olabilir diye düşünürken bir de burdan sormak istedim.  http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=681727 Bunu kestirmiştim gözüme ama bakalım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

nerde oturuyorsun bilmiyorum hocam ama istanbul da falansan kadıköydeki akmar pasajına uğra.. ya da başka şehirdeysen git kitapçılara falan setleri incele bak, konu anlatımı anlayabileceğin şekilde mi iyice bak..gerçi bana göre çok farkı yok.. önemli olan soru kalitesidir. çok zor ya da kolay olmaması lazım.. kendin bir bak, konu anlatım olacağı için dediğim gibi çok fark yok.. soru bankası alırken birden fazla yayınevi için alırsın olay biter.. 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Kitapci deyince de benim aklima geldi

Ankarada kizilayda zafer pasajiydi heralde ama yukaridaki 2. El satiyor cpk ucuz 1 tlye kitsp bile var. Canina okunmamis kitaplardan alabilirsin

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

Kitapci deyince de benim aklima geldi

Ankarada kizilayda zafer pasajiydi heralde ama yukaridaki 2. El satiyor cpk ucuz 1 tlye kitsp bile var. Canina okunmamis kitaplardan alabilirsin

Kitaplığımdaki kitaplar, ki bir kısmı çok defa okunmaya maruz kaldı, sıfıra yakındır. Tedariki güç olmadıkça aldığım kitapların kondisyonunun iyi olmasına dikkat ediyorum. Alışkanlık olmuş eskimiş kitap okuyamıyorum. Ama teşekkür ederim yine de :) Biraz tuzlu olmasına rağmen nadirkitap'ı tavsiye edebilirim ben de.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

http://www.n11.com/guvender-ales-7-deneme-sinavi-guvender-yayinlari-P22046521/?cid=604001_all-shp-all-products&gclid=CKHJipLynr8CFSfLtAodYmIAYQ

bizim arkadaşta bunu görmüştüm kazandı gitti şimdi heralde faydasını görmüştür

akmarky tarafından 29/Haz/14 13:39 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    akmarky bunu yazdı

http://www.n11.com/guvender-ales-7-deneme-sinavi-guvender-yayinlari-P22046521/?cid=604001_all-shp-all-products&gclid=CKHJipLynr8CFSfLtAodYmIAYQ

bizim arkadaşta bunu görmüştüm kazandı gitti şimdi heralde faydasını görmüştür

Sağolasın hocam. N11'de bu kadar kaynak var mıydı be ya? Şaşırdım açıkçası.

Toplam Hit: 1813 Toplam Mesaj: 10