Ales Teki Rezalet Hakkında Bir Soru?
-
Merhaba sayın müritler şimdi size bi konu hakkında danışmak istiyorum,
geçenlerde ales sınavına girdim ve bu sınav bnm için hayati önemi olan bir sınav gündemi takip edenler bilir bu rezil ösym ciler o sınavdada kitapçık rezaleti yaşattıkları için sınav 278 kişi için tekrarlanmaktadır. Dolayısıyla şimdi bu girecek olan 278 kişinin puan hesaplaması nasıl olacak?
bu adamlar standart sapmayı düşürebilir çünkü adamlar 20 gün daha çalışacaklar ve sınav daha kolay olabilir onlar için bu durumda bnm normalde almam gereken puanda düşecek yada 2. bir şık bu adamların puanları ayrı bir şekilde mi hesaplanacak? eğer ayrı bir biçimde hesaplanırsa bnm için değişen pek bişey olmayacaktır? osym yi aradım bugün bu konu hakkında bir bilgimiz yok diyorlar ve bende çok tav oldum yarın savcılığa başvurmayı düşünüyorum sizin yorumlarınız nedir? sizce hesaplama nasıl olur? ve savcılığa başvurmalı mıyım yoksa ösym nin bu konu hakkındaki açıklamasını mı bekliyeyim ?
not: Buarada kanunla ilgili araştırma yaptım ancak ordada nasıl ölçüleceği hakkında bir bilgi verilmiyor :S
-
Bence oldu bittiye getiriyorlar, zira bu kadar hızlı bir şekilde ikinci ve eşdeğer bir sınav hazırlanamaz. Daha kimlerin girip, kimlerin girmeyeceği yani isim listesi bile belli değil. Dahası, arkadaşın belirttiği gibi sınav sonuçlarını da nasıl değerlendirecekleri de mechul. Bu sınavın tamamen iptal edilerek, yeniden yapılması gerekir ancak bunun maliyetinden ve külfetinden kaçınan ÖSYM merkezimiz, yine bildiğini okuyor.
Ben de İzmir'de "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi"nde ALES'e girenlerdenim. Benim kitapçığım da sorunluydu. Yakın illerden gelen yedek kitapçıkları bekledim. 10:45 te kitapçıklar geldi, sınav 11:00'da başladı. Saat 14:00'a kadar devam etti. Böyle rezillik görmedim.
Hocam, siz savcılığa başvursanız da yine kılıfına uydururlar. O kadar insan YGS için suç duyurusunda bulundu, dahası meydanlarda yürüdüler. Ne oldu? Daha belli bile değil. ALES'i aradan çıkarmaya çalışıyorlar benim anladığım kadarıyla...
-
Banada öyle geliyor alesteki rezillik ygs nin altında ezildi geçiştiriliyor gibi ama yinede böyle razillik olmaz ya :S