Algoritma Mantığını Kavramak
-
Merhaba müridler.
Uzun süredir olaya nerden giriş yapsam diye araştırıyorum.
İlk başta assembly düşündüm,ama c'de belli derecede bilgisi olmayan yada mikroişlemci konusuna hakim olmayan birinin assembly'de ne derece ilerleyebileceği konusu kafamı kurcalıyordu,ki bu yaptığımın doğru olmayacağını düşündüm.
Zannedersem şuan yapmam gereken algoritma mantığını kavrayabileceğim bir dil,sonrasında assembly'e geçiş yapmak.
Ama bunun için c'den başlamammı daha doğru olur yoksa visual basic 6 gibi yada c# gibi bir dildenmi başlamalıyım?
Dipnot:programmer vakası vol 2 değilim sadece yanlış bi temel atıp öyle devam etmek istemediğimden araştırıyorum,ve tahribatta da bu konuda aşmış isimler var(c için tugberk gibi,assembly konusunda firex gibi)
Edit:bu konu hakkında açılmış birçok konu var,okudum,okuyorum ama herkesin yönelmek istediği alan farklı ve kişiden kişiye çizilecek yol haritası değişiyor yeni konu açma sebebim bu.
Benim yöneleceğim alan tersine mühendislik,penetrasyon testleri malware analizi gibi assembly'i yoğun kullanmam gereken alanlar
-
bence algoritma kavramak için mantğı kavramak lazım
onun dışında
matematikte "fonksiyonlar" konusunu iyi birşekilde öğren gerisi gelir
düşüncesindeyim
wert tarafından 25/May/13 20:04 tarihinde düzenlenmiştir -
Bence algoritmaları en kolay c# da öğrenirsin.
Önce c# da Collections.Generics altındaki hazır classları kullanmakla başlarsın.
Sonra onları kullanmadan kendi classlarını yazarsın. (Onları kullanmanda sakınca yok sadece öğrenmek açısından en az bir kere yardımcı bişey olmadan yazmanı tavsiye ederim)
Assembly ise çok farklı bence PC için assembye girme önce. pic16f84a gibi basit, az komutlu chipleri programlamayı öğren. Neden dersen bunlar çok basit cihazlardır, assembly kodlarken cihazın yapısını gözünde canlandırmana yardımcı olur. az komutu vardır. Ayrıca daha sonra bunlara c de kodlarsan assemblysini de altında görebilirsin. PC assembly bunlara göre çok daha karışıktır
-
Baktığım kadarıyla çoğunluk başlangıç için c# öneriyor.
Şeyh'inde c# demesi yeterli oldu benim için,zaten biraz vb6 temeli vardı bakalım c# ile devam edelim yorumlar için şeyhe ve wert'e teşekkürler.
Matematik konusunu şuan biraz bağımsız düşünüyorum hocam,ama temel olarak mantık ve fonksiyon bilgim var liseden.
Teknik matematik konusuna 3-5 ayım daha var.