folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Algoritma Ve Veri Yapıları Blogu İşe Yarar Mı?

Algoritma Ve Veri Yapıları Blogu İşe Yarar Mı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Sevgili müridler,

İnşallah bu ay sonunda mezun oluyorum.  Arkasından yüksek lisans ile devam edeceğim. Asistanlık sınavı için çalışırken algoritma, veri yapıları, işletim sistemleri, yapay zeka gibi konularda özet çıkarıp yayınlamayı düşünüyorum. Amacım bu konulardaki Türkçe kaynak eksikliğini bir nebze de olsa kapatmak. Referans göstererek ve kitap yazarlarından izin alarak yapmayı düşünüyorum. Bu şekilde bir blog işe yarar mı? 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Takip ederim

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

iyilik et denize at, balık bilmezse halik bilir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

veri yapıları kitabı vs var ama yetersiz. Tabi seninde ne düzeyde yazacağın bu açığı kapatabilecek olup olmaman asıl mevzu. Bence uğraşmaya değer.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

en fazla bir iki ay yazarsın sonra bırakırsın. ( aha yazdım buraya )

Mevzu derin | Papikolas Planet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ershn
    ershn's avatar
    Erkek

sıkı bir takipçin olurum ^^

Allah Türktür.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

@whopper, hocam derslerde kullandığımız kitaplardan anladıklarımı Türkçe'ye çevirerek, biraz da mala anlatır gibi anlatmak istiyorum. C programlama özel ders verdiğim arkadaşlar anlatma tarzımdan gayet memnundu. Tabi yazıya gelince işler değişir. Yazı yazmak yetenektir ve bende var mı onu yazmadan göremeyiz.

@karakutu, hocam sizin yaklaşımınızın ne yazık ki toplumun genelinde var olması sebebiyle Türkiye'nin halen hiç bir atılımda bulunamadığını düşünüyorum. Eğer bir mühendis, vatanına, milletine fayda sağlayabilecek bir proje gerçekleştirmemişse o bir mühendis değildir. Aynı şekilde bir doktor, hemşire, aşçı, işçi, eczacı, mimar, veya sokaktaki herhangi bir insan, ben insanlığa nasıl faydalı olabilirim diye düşünürse bu düzen yürür. Kansere çözüm bulma yoluna baş koymuş bir doktora, iki gün çalışırsın iki hastan ölünce pes edersin demek ne kadar anlamsızsa söylediğiniz de bu kadar anlamsız. Kaldı ki dediğiniz, gayet tabi, gerçekleşebilir de. Yaz tatilinde boşum. Ama sonrasında yoğun bir tempo olacak. O sırada aksatabilirim veya tamamen bırakabilirim de. Ama bir tane fazladan algoritma eklenmiş olsa internete Türkçe bir şekilde ve bu yola yeni başlayan, kitaptan-hocadan anlayamamış olan bir tek kişi bundan faydalansa zaten amacına ulaşmış olacak. Söylemleriniz hayal kırıklığı oluştursa da hevesimi kırmaya asla yeterli olamaz. Fakat sizden ricam çevrenizde bulunan, söylemlerinizden etkilenebilecek insanlar için üslubunuzu değiştirmeniz zira bir toplum bu şekilde kalkınmaz. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Bende geçen sene javada genel olarak yazmaya başlamıştım. Baya takip eden oluyor. ders kodlarıyla ben seo kasmıştım çevreden de takipçi olmuştu. Telden falan arıyorlardı soru sormak için sınavdır algoritmadır :)

Toplam Hit: 771 Toplam Mesaj: 8