folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Aliexpress Hakkında Sorularım Var

Aliexpress Hakkında Sorularım Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emirhantutgun
    emirhantutgun's avatar
    Erkek

Herkese merhabalar .. Aliexpress hakkında kafamda bir kaç soru var . Yardımcı olabilecek varsa sevinirim :)

• Kargo teslim süresi yaklaşı olarak kaç gündür ?

• Aliexpressten alınan ürünler hangi kargoyla geliyor ?

• Adresi bulamazlarsa telefondan bana ulaşırlar mı ?

• Ürünün elime ulaşmayıpta haberim olmadan geri iade gibi bir şey söz konusu mu ?

• Ürün gelmeyip geri giderse verdiğim para geri hesaba yatar mı ?

• Paranın hesaptan kesilipte ürünün gelmemesi gibi birşey söz konusu olabilir mi ?

' Hayatta en büyük zevk , başkasının ' yapamazsın ' dediğini yapmaktır .
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    emirhantutgun bunu yazdı

Herkese merhabalar .. Aliexpress hakkında kafamda bir kaç soru var . Yardımcı olabilecek varsa sevinirim :)

• Ürünün elime ulaşmayıpta haberim olmadan geri iade gibi bir şey söz konusu mu ?

• Paranın hesaptan kesilipte ürünün gelmemesi gibi birşey söz konusu olabilir mi ?

https://helppage.aliexpress.com/buyercenter/index.htm

:(

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi_kan84
    asi_kan84's avatar
    Erkek
    emirhantutgun bunu yazdı

Kardeşim bugune kadar aliexpressten 10'larca alışveriş yapmış birisi olarak sorduklarını cevaplayama çalışayım.

1. Sorunun Cevabı: Ücretsiz kargoyu seçersen ürün kargo süresi değişiklik göstermektedir. Neden dersen. Çin'den ülkemize kargo genelde gemi ile geldiği için geminin dolmasını beklemek zorundalar. Yani maksimum 40 gün diyebilirim.

2. Sorunun Cevabı: PTT kargo ile vereceğin  adrese kadar geliyor.

3. Sorunun Cevabı: Başıma bu geldi. İstediğim ürün biz evde yokken gelmiş ama o gün evde olmadığımız için Çin'e kadar geri gitmiş. Türkiye içinden yapmış olduğum alışverişlerde kargo hizmetini ptt sağlar ise kargo ücreti alacakları için arayıp bilgi veriyorlar ama aliexpressten gelen ürünlerde ben aradıklarını hatırlamıyorum. O yüzden temkinli ol kargo her an gelebilir diye aklında olsun ya da takip numarası ile takip et ürün Türkiye'ye girdi ise maksimum 2-3 gün içinde gelir.

4. Sorunun Cevabı: Evde yokken bize gelip Çin'e geri dönen ürün için satıcının parasını onayladım. Neden dersen adam bir kere ücretsiz kargo ile ürünü gönderdi ve iş bize düştü. Bizde teslim almayınca ürün adam geri gitti. Burada adamın bir suçu yok. Ben ayıp olmasın diye onay verdim. Ama sen adamla irtibata geçip ürünü geri ücretsiz göndermesini ya da satışı iptal etmesini söyleyebilirsin. İptali sağlanırsa ücret geri geliyor.

5. Sorunun Cevabı: 4. Sorunun cevabı ile aynı.

6. Sorunun Cevabı: Normalde senin ödediğin ücret kartından kesilir ve Aliexpress havuz hesabına aktarılır. Satıcı ürünü kargo yaptıktan sonra ürün size ulaşıncaya kadar ve siz onay verinceye kadar ürün ücret satıcıya aktarılmaz.

Bizi bilen bilir, bilmeyen kendi gibi bilir...
Toplam Hit: 1328 Toplam Mesaj: 3
yardım express ali aliex