Alış Veriş Bir Hak Mıdır? Söke Söke Alınır Mı?
-
http://www.haberturk.com/news/201824.html ... haberi buraya kopyalamak istemiyorum, linkten bakarsınız... sormak istediklerim;
1)Bayram sabahı bayat ekmek yediğimi hatırlamıyorum bizim bakkallar açık olur. Kapalı olsa bile millet eksiğini 1-2 gün önceden tamamlamayacak kadar salak mı bu Türkiye'de? Unutsa bile çok kayda değer sorunlar mıdır bunlar? (Tuz eksik, şeker bilmem ne...)
2)İnsanlar bayramda dükkanların neden kapalı olduğunu anlayamıyorlar mı? "BAYRAM DOLAYISIYLA KAPALIYIZ..." yazmaya gerek var mı? Ya da böyle yazılar yazılıyor mu? Hadi kandil muhabbetine bar kapalı yazar da...
3)Türkiye'de bayramlarda gazete çıkmaması bir gelenek miydi?
4)Eğer gelenekse ve bayramda gazete çıkmıyorsa ikinci sınıf gazete nasıl okunabiliyordu?
5)"EVİMİZİN COLUĞUMUZUN ÇOCUĞUMUZUN İHTİYACINI TEK GİDEREBİLECEĞİMİZ TATİL OLAN BAYRAMLARDA..." Bayramların amacı nedir?
6)"AVRUPALI TÜRKİYE, BU KOMÜNİST UYGULAMAYA ARTIK SON VERMELİDİR." komünizm çok kötü birşey midir? bahsettiği gibi bir "komünist uygulama" var mıdır?
7)"ALIŞ VERİŞ HAKKIMIZ SÖKE SÖKE ALIRIZ.!!" can alıcı cümle bu zaten...
Ulan bayram dediğin gidersin eşe, dosta, akrabaya, iş-güç yüzünden görüşemediklerinizle görüşürsün, hasret giderirsin falan filan... (sosyal bilgiler kitabından yazıyorum cümleyi...
) Zaten bu bayramlaşma, eş-dost ziyareti iyice ortadan kalktı, millet bayramı sadece "tatil" olarak görmeye başladı da bana saçma gelen başka konular da var... Alışveriş merkezlerine insanlar alışverişe gidecek de, bu alışveriş merkezleri robotlar tarafından mı işletiliyo? Herkes dükkan açarsa dükkan açanlar nasıl alışverişe gidecek?(Yani bütün millet yine günlük monoton yaşantısına devam ediyo gibi olmayacak mı?) Ya da madem tatildi, hani tatil? Tatili geçtim bayram kutlamak isteyen dükkan sahipleri ne yapacak?
Nedir bu? Yeri gelir "nerde o eski bayramlar?" kavramını kullanıp reklam yaparlar ürünlerine, yeri gelir böyle bayram mantığını yozlaştırmaya çalışırlar...
Bi de okadar duygu sömürüsü yapmış; "NAMAZA GİDENLER DÖNER, SOFRALAR KURULUR, EKMEK BAYAT..." Sinirlendim walla yaa...
Bu kampanyayı çıkaran çok gazlı biri mi? Gündem olsun diye aklına gelen "en" mantıklı konuyla ortaya çıkan yeni yetme bi mezun mu yoksa? Öyleyse bile bu kampanyaya izin verenlerin akli durumu ne halde ve acaba milletin sokaklara dökülüp "AAAA-LIŞ VEEEE-RİŞ HAK-KIIIII-MIZ SÖÖÖÖÖ-KE SÖÖÖÖ-KE AAAA-LI-RIZ.!!" diye bağırmasını da bekliyorlar mı?
Yoksa bu gibi şeylerle içten içe yozlaştırılmaya mı çalışılıyoruz? İlerde "ah o eski bayramlar" yerine "Aaa eskiden insanlar birbirini ziyaret ediyomuş bayramlar'da" demeye de başlanmaz mı böyle giderse? Nerde gelenek-görenekler? İnsanları yakınlaştırmayı çalıştıran bayram ziyaretleri nerde? Özümüz???
-
Değişik bi uslupla yazılmış anlamadım ama,bayram güzeldir.Taze ekmekte yersin.OLmadı eski ekmekleri kıazrtırsın üstüne tera yağ sürüp öle yersin.
-
hy tiki senin bakis acina koyayim... adamin cozume bak ya... okumadigin nasi belli oluyo a.q.
-
Antikky bunu yazdı:
Değişik bi uslupla yazılmış anlamadım ama,bayram güzeldir.Taze ekmekte yersin.OLmadı eski ekmekleri kıazrtırsın üstüne tera yağ sürüp öle yersin.
Güzel kardeşim benim ne güzel yazmış :)) -
He ya A.q Haberturk kampanya başlatti ya zaten mağzalar bakkallar çakkallar sqine bile taqmaz bunları + ben çok memnunum bayramlardan , bayram bayram gidip mağazalara alışverişmi yapacam + Zaten marketlerin çoğu sadece ilk gün kapalıdır 2. gün açıktır . Hangi mantıkla boyle bi şey yapmişlar anlayamadım bana çok saçma geldi
-
peki biz çalışanlar !bayramlarda nasıl olacak her bayramda çalıyoruz.baba eskiden anlatılardı bayramlar söle böle diye şimdi hiçbisey yok.ula eskiden şeker toplamaya giderdik.şimdi 365 gün çalısıyoruz .
-
tmm arkadaşlar heyecan yapmayın İzmirde İnternet cafe arayanlar Bayramın 1.günü benimle irtibata geçsin........ :D:D:DD:D:D:D