Alkol İcin Gumruk Vergilendirme Ucreti Ne Kadar?
-
arkadaslar ukraynada turkiyeye gelirken ukrayna freeshop undan 4,5 litrelik viski aldim(black label) babama hediye etmek icin ancak elimde gorduklerinden dolayi havaalani gumrugunde elimden aldilar. simdi bu adamlar hakli saniyorum. Bende bunun vergisini vs odeyip oradan almak istiyorum ne yapmam gerekiyor ve bunun vergilerinin orani kactir cevaplar icin simdiden tesekkurler.
-
1lt kadar muafiyet var 1lt üzerindekiler için.
AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
-
ayhun bunu yazdı
arkadaslar ukraynada turkiyeye gelirken ukrayna freeshop undan 4,5 litrelik viski aldim(black label) babama hediye etmek icin ancak elimde gorduklerinden dolayi havaalani gumrugunde elimden aldilar. simdi bu adamlar hakli saniyorum. Bende bunun vergisini vs odeyip oradan almak istiyorum ne yapmam gerekiyor ve bunun vergilerinin orani kactir cevaplar icin simdiden tesekkurler.
Hocam nasıl başardın kaptırmayı öyle. Biz moskova freeshoptan 1 bavul içki aldık kimse çakmadı :)
Neyse konuya gelirsek benim bildiğim %18 kdv sini ödemen lazım.
-
hacı freeshop tan aldım daha sonra turkıyeye geldıgımde bılemedımkı yasak bukadar alkol getırmek bırde bunun vergılendırmesı benım aldıgım tutarın uzerındenmı yapılıyor? veya neye gore fıyatlandırıplıp vergılendırılıyor? elimde fiş var
-
4,5 kilo viski vay amk
Ne yap ne et kurtar hacı :)
-
ayhun bunu yazdı
hacı freeshop tan aldım daha sonra turkıyeye geldıgımde bılemedımkı yasak bukadar alkol getırmek bırde bunun vergılendırmesı benım aldıgım tutarın uzerındenmı yapılıyor? veya neye gore fıyatlandırıplıp vergılendırılıyor? elimde fiş var
Hocam benim bildiğim aldığın tutar üzerinden %18 ya da %20 vergi bindirip, vergi tutarını ödemeni istiyorlar.
-
bı yasayı bulabılsem aslında super olacakta birde bu fişin uzerinde parabirimi yazmıyor grivna olarak söylesem oluyormu acaba?
-
torpedo_XL bunu yazdıayhun bunu yazdı
Hocam nasıl başardın kaptırmayı öyle. Biz moskova freeshoptan 1 bavul içki aldık kimse çakmadı :)
Neyse konuya gelirsek benim bildiğim %18 kdv sini ödemen lazım.
Bavulda sınır yok elinde taşıyabileceğinin sınırı var.