Alkol Ve Antibiyotik ?
-
hiç içmişliğim denemişliğim falan yok ama arkdaşın dediğine göre bir şey olmuyormuş. hatta o astım ilaçları vs. ile denemiş. alkolle karıştırınca zararlı olacak bişi var mı ?
-
şimdi burda 10 kiişi bişey olmaz derse sende içersen, sonrada ölürsen bunun hesabını kim verecek ?
Antibiyotik kullanırken alkol alınabilir mi?
aLsanCaK tarafından 06/Eki/12 10:16 tarihinde düzenlenmiştir
- Aralarında mantar, parazit ve sıtma ilaçlarının da bulunduğu antibiyotikleri kullanılırken alkol kullanılması, bulantı, kusma, başağrısı, ateş basması ve havale nöbeti gibi belirtilere yol açabilir. Ayrıca alkol kullanılması birçok antibiyotiğin vücuttaki etkisini azaltır. Karaciğerde işlenen antibiyotiklerin sürekli alkol kullananların karaciğerine zarar verme riski yüksektir. -
aLsanCaK bunu yazdı
şimdi burda 10 kiişi bişey olmaz derse sende içersen, sonrada ölürsen bunun hesabını kim verecek ?
-
aLsanCaK bunu yazdı
sadece merak. alkole başlayacak falan değilim gerçekten öldüren bişi var mı onu merak ettim.
-
beyler ben bizzat kendim yaşadım anlatayım da dinleyin.
diş doktorum, antibiyotiğimi düzenli kullanmamı saatinini hiç şaşmamamı söyledi. o zamanlar 19 yasındayım. diş ağrısından çok çekmişim.
hayatımda ilk defa düzenli ilaç kullanıyorum. sabah akşam bir hafta antibiyotik kullancam.
geldik 4. veya 5. güne. hiç aksatmadan içiyorum. o gün de evde kimse yok amk. biz de istanbulun en yüksek yerinde oturuyoruz.
ve 7. kattayız üstelik. adalar, yalova, bostancıya kadar gözünüzün görebildiğine kocaeliden körfeze hava açık oldugunda uludağı bile
görebiliyordunuz. çağırdım bende mahalleden arkadası basladık içmeye 4 bira 5 bira derken o güzelim balkonda.
birden ilacımı içmediğimi farkettim. kalktım dolaba elimde bira aldım bir gramlık ilacı birayla yuttum.
15 dk sonra kendimi kötü hissettim. 20 dk sonra kustum. 10 dk sonra birdaha kustum. 15 dk sonra birdaha 20 dk sonra birdaha 15 dk sonra
birdaha sonra 15er dk aralıklarla toplamda 10-12 defa kustum. sanırım zehirlendim.
-
normal ağrı kesicilerle felan sıkıntı yokta, antibiyotikle alkol ters teper. haberin olsun hocam.