folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder ALLAH Rızası İçin Tp-Link Wa701nd Wireless Sorunu

ALLAH Rızası İçin Tp-Link Wa701nd Wireless Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar elimde bulunan Airties marka modeme wirelesine 2 adet tp-link AP bağladım,AP'ler Universal repeater modunda.

Sorun şu : AP ler aynı anda çalıştığı zaman 2 sinden biri internete bağanamıyor diğerinin elektriğinin kestiğimde diğer ap bir müddet sonra bağlanıyor.Aynı şeyi diğer ap için yapıyorum buseferde diğer ap devredışı kalıyor.

Birde airties modem arayüzünde MESH kısmında AP leri tanıtırken ap lerden birini kesinlikle göremiyorum kaydettiğim halde.buNebiçim AP yolu yokmu bu sorunu çözmenin zor durumdayı arkadaşlar.Anlamayan olursa Resimli şekilde anlatabilirm lütfen yardım wedin elimde patlayacak bunlar.

Birde bağlanmayan AP lerden birinin arayüzüne ulaşırken sorunlar oluşuyor ya açılmıyor yada sayfa yarım yükleniyor AP yi resetlediğim halde sorun çözülmedi.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek

AP'lerin ip adresleri aynı ise bu problemi yapar.

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Kumanaga bunu yazdı:
    -----------------------------

AP'lerin ip adresleri aynı ise bu problemi yapar.

-----------------------------

Diğer AP yi devredışı bırakıyorum yani elektriğini kesiyorum.Bağlanmayan AP yi ise Airties modemde AP Taratıyorum yine görmüyor.Elimle tanıtıyorum öylede olmuyor.Acaba Airties yada modemler iki AP cihazını desteklemiyormu sadece bir adet bağlama şansımızmı var diyeceğim Airties in Menüsünde Ekle Seçeneği mevcut Çoklu olarak buda şüphe uyandırıyor.

yani tek AP desteklemiş olsa Ekle diye birdaha buton çıkmaz bencede.Sorun ne olabilir.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

tek ap çıkabilirsin sadece..

ama ap içinde bi ap yaratabilirsin..

modem -ap - ap böle uzayabilir.. her cihazı kendi içinde yapılındırıcaksın..

ipleri de farklı olucak

modem  = 192 168 2 1 (marka modele göre deişken iç yapısını anlatmıycam)

1.ap = 192 168 2 100

- ap = 192 168 2 200

gibi..

wep olmak kaydıyla.. mesh ile içiçe baglayabilirsin..  biraz karmaşık bi olay gibi gözükür.. ama sana bişe kazandırmaz..

ana modemden çıkıp 100 ötedeki birine ap yaparsın.. 100 deki ap den de ap çıkıp 100 daha uzatırsın mesh ile. transferde veri kaybı yaşanır..

başka güçlü çözümlere bakmalısın. repetear modunda wep yapıcağın için her cihaza mac sınırlama koyman gerek. çünkü wep kırmak günümüzde

çok kolaylaştı.. hedef olursun..

kolay gelsin...

Toplam Hit: 1217 Toplam Mesaj: 4