Almanca Ceviri Yapabilecek Olan!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buyukfirat
    buyukfirat's avatar
    Erkek

dönem ödevim almancadan hiç birşey bilmiyorum google translate den çevirdim hoca kızdı ne yapa bilirim ilk defa almanca dersi görüyorum 

Evet arkadaşlar adana Köprünün yapılış tarihi  hakkında farklı görüşler bulunmakta.. aslen “kale kapısı “denilen iki taç kapısı olduğu belirtilmekte

.taş köprünün tarihini anlatacağım Taşköprü Dünyada hala kullanılan en eski köprüdür. M.S. 384'de roma imparatoru hadrian Mimar Auxentus “ayaptırıldığı bilinmektedir. aslen 21 gözlü olan köprü, Seyhan Nehri'nin ıslahı sırasında 7 gözünün toprak altında kalmasıyla 14 gözlü olarak görülüyor. Taş köprü 2006,2007 yılı başında restorasyonlar çalışmalarından sonra son halini alni alıştır. . Yapı pek çok kez sel deprem gibi doğal afetler yüzünden onarım görmüş. 17 yy’da çeşitli onarımlar gördü. Adana Arkeoloji Müzesi’nde köprüye ait bir yazıt bulunuyor. Bu yazıtta adlı Auxentios bir mimarın imzası var.

dünya”da kullanılan en eski köprüdür.

almanca dersinde sunacağım ona göre almancası iyi olan arkadaşım yadımcı ola bilirmi çok acil yarın teslim etmem gerek yok sa almancadan kalıyorum ve okul hayatım bitiyor

GaziHan
Toplam Hit: 881 Toplam Mesaj: 1