Almanya Vergi İadesi Hk. (Tax Free)
-
Merhaba saygı değer müridler.
Daha önce alamanya'da bulunup alışveriş yapıp vergi iadesi alan mürid var mı aramızda ?
normal bir mağazadan telefon aldım. herhangi bir tax free formu doldurmadılar. internetten buldum doldurup vermeyi planlıyorum çıkarken.
bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
-
Abi süreç şöyle ilerliyor önce tax free formu dolduruyorsun sonra onu mağazaya onaylatıp kaşeliyorsun kaşe önemli bazen sorun yaratıyorlar
sonra aldığın ürün ve kutusuyla havaalanında tax free alanına gidiyorsun eğer valizindeyse ürünler valizini tax free personeli kontrol edip ürünlere bakıyor hatta valizini de uçağa oradan gönderiyorlar
sonra sana nakit mi karta mı diye soruyor nakit dersen ufak bi kesinti yapıp veriyor
-
kaşeyi formun tam olarak neresine vuruyoruz
-
-
-
-
Almanya'dan tax free yaptım (köln havalimanı)
Mağazanın tax free formu oluşturması lazım ya ona senin pasaport numaran falan işlenecek üstüne faturayı zımbalayıp verecek. (Eğer sen de doldurabiliyorsan bilmiyorum hiç yapmadım o şekil)
Burası çok büyük bir hava limanı olmadığı için önce zoll office mi ne oraya gidiyorsun polis malzemeyi kontrol ediyor. Faturanın üstüne kaşe vuruyor.
sonra gidip tax free standındaki ablaya veriyorsun. Abla nakit mi karta mı gönderelim diyor.
nakit olunca kesinti olduğu için ben kredi kartıma yatırın demiştim. 10 gün sonra falan geliyor. Yine kesinti oluyor ama daha az.
Global blue ya üye olunca sana mail falan da atıyorlar yatırdık gelmek üzere falan falan. App i falan da var.
uçağın öyle boktan saatlerdeyse tax free standındaki ablayı bulamazsın oradaki box a formu faturayı doldurup atıyorsun. zaten ağzına kadar dolu oluyor o. Öyle olduğunda paranın gelmesi kader kısmet :)
Her havalimanı farklı ama Paris cdg'de kiosk makineler var hiç kimseyle muhatap olmadan tax free formundaki barkodu makineye okutup geçiyorsun o kadar.
-
selo-g bunu yazdı
Merhaba saygı değer müridler.
Daha önce alamanya'da bulunup alışveriş yapıp vergi iadesi alan mürid var mı aramızda ?
normal bir mağazadan telefon aldım. herhangi bir tax free formu doldurmadılar. internetten buldum doldurup vermeyi planlıyorum çıkarken.
bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
urunu aldigin magaza taxfree formunu doldurmasi gerekiyor. sonradan sen kendin formu doldurup iade alamazsin.
standart formlar var. iade islemi vergi iadesi anlasmali bir kac firma var. eger binecegin havaalani buyukse genelde firmalarin standlari oluyor orada formu verip nakit olarak alabilirsin. havaalaninda halledemezsen mesela globalblue firmasinin istanbulda ofisi var postayla evragini gonderdiginde iade islemi verecegin iban gerceklesiyor.
bu sekilde bir evrak. bu evrak globalblue firmasinin fisi ve formuna noter gibi muhur var. farkli bir magazadan alisveris yaptigimda farkli bir firmanin evragini verdiler. onu buradan alamiyorum. tekrar almanyaya gittigimde oradan alabiliyormusum. iadenin yanlis hatirlamiyorsam 5 yil suresi varmis.