Almanyada Ev Kiralarından Haberi Olan
-
Almanya'da ev kiraları
En uygun ne kadardır? Tek odalı mutfaklı ve banyolu..
Erasmus
Erasmus programındaki öğrenciler için;
- Yurt yerine evde kalmanın dezavantajları nelerdir?
- Avantajları nelerdir?
- Türkiyedeki gibi öğrenciye sıkıntı çıkarma durumu olur mu?
- Daha önce yaşamış, ya da şuan yaşayan varsa, fatura vs işleri nasıl olur? ne kadar ödenir vs.
- Yurt yerine evde kalmanın dezavantajları nelerdir?
-
-
Şehirden şehire fark var tabii ki. Ben aile olarak 2 odalı bir evde kalıyorum. Mutfak oturma odasına dahil. Kaldığım yer köy olarak geçiyor ve 380 € aylık ödüyorum.
Türkiye'deki gibi öğrenciye ev vermeme mevzusu olmaz Almanya'da.
Fikir vermesi açısından burdan bakabilirsin: http://www.immobilienscout24.de/
-
Konuma göre değişebilir fiyat, bir arkadaşım frankfurtta kalıyor (biraz şehrin dışı) 450 euro veriyordu geçen yıl, diğer arkadaşım da münih de o da 400 euro civarı veriyor.
erasmus öğrencilerine kolay kolay ev vereceklerini sanmıyorum ama verenler de vardır illaki. sebebi de gelip geçicisin, evi darmadağın edip kaçıp gidersen kimse hesap soramaz senden :) O yüzden korkularının olması normal
Studio ev bulabilirsen güzel olabilir ama sosyalleşmek zor olabilir bu sefer. çünkü tüm erasmus öğrencileri genelde aynı yurtta kalıyorlar ve sürekli etkileşim içindeler, sen de dışlanmış gibi olacaksın eğer amacın farklı değilse.
almanyada fatura olayı nasıl bilmiyorum, her ülkede sistem değişebiliyor, kiminde sabit ücret veriyorsun ve yıl sonu hesaplaşıyorsun...
-
buradan beraber gideceğim arkadaşımla beraber kalmak istiyorum, 400-450 euroya kadar gayet uygun, zaten bir yurtta kalınca bundan pek farklı olmaz. kişi başı 200-250 euro.
şehir olarak Aachen