Altın Sikke Dolandırıcılığı
-
Akşam akşam değişik bir telefon muhabbeti yaşadım anlatmak istiyorum :)
Adam : s.a (ismimide biliyor.) ben nakliyeci Mesut Bayrampaşadan naber nasılsın vs.
Ben : Abi çıkaramadım sen kimsin ?
Adam : Tanımadın ya vay anasını unutmuşun beni, nasıl hatırlamazsın felan ... (Diyip Muabbeti değiştirdi.)
Ben : Nese abi tanıyamadım. Buyur ?
Adam : Hiç öle halini hatrını sorayım dedim.
Ben : Standart calısıyoruz. Buyur ?
Adam : Yaw bizim kaynana evin altında bi çömlekte eski altın para buldu. Biraz kararmıs ama ben üzerini kazıdım direk sarı renkte altın. 50 kurus büyüklüğünde. Biz bunu değerlendirmek istiyoruz ama güvenemiyoruz kimseye
Ben : Tek bir tanesini kuyumcuda bozdursaydın. Ne kadar var elinizde ?
Adam : Bozdurdum bitanesi 630 tl ediyor. 9 10 kilo var 1533 adet ediyor.
Ben : iyimiş.
Adam : İzmirdeyim şuan kaynanın evinde, eğer sizin bunu bozdurma imkanınız varsa bi buluşma ayarlayalım size verelim bizden çıksın.
Ben : oraya gelmek gibi bir ihtimalim olmaz. ama buraya gelirsin araştırırız ayarlarız kuyumcu hallederiz.
Adam : hmm. oda suan zor. tamam bakarız.
Ben : tamam o zaman ben bi araştırayım dönerim sana
adam : tamam.
Bu olayı dayımıda yapmışlardı. Ama gelen giden olmamıştı. Direk para isteyip elden size verelim veya ben evden getirim altınları gibi muabbetler dönüyor.
Genelde diğer dolandırma yöntemlerine göre daha başarılı sayılır. dikkat etmek lazım :)
-
aynısını arkadaşıma yaptılar anlattı okuyunca muhabbet aynı muhabbet istersen herifin telefonunu polise ver
-
50 kuruş boyutundaysa tam altın boyutunda demektir. Tam altın şuan 710 lira falan zaten. Birde Tarihi eser ise x2 olur fiyat. Madem dolandırmak istiyorsun biraz araştır piyasayı be adam deseydin.
-
https://eksisozluk.com/dolandiriciyi-dolandiran-liseli--4693460
Hep şu geliyo aklıma bunları görünce :D
-
Serdar, valla polisle uğraşamam hocam ama burdan istenirse yazabilirim.
mkyb, hocam oyun oynuyodum. birden telefon çalınca zaten mevzuyu anlamadım. başlangıçta adam kim diye düşünürken felan altın hesabı aklımın ucundan bile geçmedi. Anca kapatırken anladım mevzuyu :)
-
bunları yatırıp ....
-
solstice bunu yazdı
Serdar, valla polisle uğraşamam hocam ama burdan istenirse yazabilirim.
mkyb, hocam oyun oynuyodum. birden telefon çalınca zaten mevzuyu anlamadım. başlangıçta adam kim diye düşünürken felan altın hesabı aklımın ucundan bile geçmedi. Anca kapatırken anladım mevzuyu :)
Anladım hocam zaten poliste pek ilgilenmez gibime geliyor daha önemli işler var diye