Altyazı Düzenleme Yardım...
-
izlediğim filmin altyazılarından bazılarının (ardarda çıkan iki yazı mesela) zamanları üst üste bindiği için sorun çıkıyor... sorun ör: 4-5 sn lik yazıyı hemen geçyo okuyamyom...
duruma örnek:
9
00:00:50,600 --> 00:00:52,600
Ve sihir de var!
10
00:00:52,600 --> 00:00:53,680
O günlerde...
11
00:00:53,600 --> 00:00:57,220
...sihir daha alışıldıktı.
12
00:00:57,600 --> 00:00:59,600
Oh, her şey değişiyor.
13
00:00:59,600 --> 00:01:00,720
Zamanın oku...
14
00:01:00,600 --> 00:01:02,720
...sadece tek bir yönü gösteriyor.burda 10. satırdaki altyazı 00:00:53,680 da başlıyor bi sonraki altyazıda 00:00:53,600 da başladığı için şu sorun ortaya çıkıyor :11. altyazı hemen kayboluyor...
zamanları tek tek elle düzeltilebilyom ama bu filmin ( merlin(1998) ) altyazısında hatalar çok fazla...kungfu panda da vardı ama 4-5 tane... onları elle hallettim mesela...
bunun nasıl düzeltildiini bilen yada program önerisi olan arkadaş varsa bekliyorum...
bide "subtitle workshop"u önercek olanlar varsa onlar bu programla bu sorunun nası düzeltilceni yazarlarsa daa ii olur...
şimdiden teşekkürler...
-
ya o kadar problem yaratmıyo ama ingilizce senkronu ve türkçe çevirisi olan altyazının elle değilde subtitle workshop ile altyazı oluşturmak önemli bi çözemedim ,ikisini atcan kendi hopadanak inglizce senkonuna saniyeler arasına türkçe çevirisini atcak
belkide onda öle özellik yok ama öle bi prog. olcak süper olur o kadar dizi var , 720p'lerde senkronlar kayık, elle uğraşılmaz dizinin keyfi kaçar
öle işte
var mı duya gören
konuya tecavüz gibi olmasın ama :))
-
yok sorun diil... böle bi program benimde işime yarar...
-
Bi fps converter ve subslider ile cogu seyi yapabilirsin.
Subslider, altyazi giris noktasini degistiren basit bi program.
Kullanımı:
1-)Düzenleyeceğiniz altyazı dosyasını seçin.”…” butonunu kullanabilirsiniz.
2-)Seçtiğiniz altyazıya göre formatı seçin.
3-)Ne kadar kaydıracağınızı belirleyin.
Format .sub ise bu kac frame kaydiracaginiz, srt ise kac mili saniye kaydiracaginizdir.
Senkronu geri kaydiracaksaniz negatif sayi olmalidir, basina - koymaniz gerekir..
Unutmayin mili saniye cinsinden yazmalisiniz.1 sn = 1000 milisaniyedir.Hesabinizi kitabinizi ona gore yapin
4-)Alt yazı sürelerini kaydırmak için total slidingi seçin.
5-)Herşeyi doğru yaptıysanız “Slide Now” tuşuna basın ve biraz bekleyin.Altyazinin buyuklugune gore birkac dakika alabilir.
6-)Ve bitmiştir.Success yazisini gorduyseniz is tamam, simdi save as diyerek kayit edebilirsiniz.Download: http://www.pro-turk.net/files/subsliderv12.zip
Ben cogu isi bi bunlarla hallediom, ama yetmediyse subtitle workshop tabii.Maalesef şuan anlaticak zamanim yok, ama nette türkçe döküman var
kullanımını anlatan divxplanette fln..
-
fps yi arttırıp tekrar indirirsen düzelebiletesi var.
-
tamadır ...
divxplanetteki açıklamayı buldum...
"subtitle workshop" da ctrl+I yapınca bütün hataları bulup düzeltme için soruyo...
teşekkür ettim...