Amatör Radyoculuk

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bu aralar merak ettiğim bir konu var amatör radyoculuk .

Bir radyo istasyonu nasıl kurulur,Nelere İhtiyaç vardır,Maliyeti ne kadardır , Ne kadar uzağa yayın yapılabilir vs gibi

internetten araştırdım yok denecek kadar az bilgi paylaşımı var .

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ameros
    ameros's avatar
    Erkek

hocam frekans üzerinden yayın yapmak istiyosan frekans kiralaman lazımki buda çokpara ister ve ayrıca mixer ses sistemleri ve uplink derken çok yüksek fiyatlara çıkar.ben istanbul üniversitesinde okuyorum ayrıca oradaki radyoda çalısıyorum .bizim radyo internet üzerinden yayın yapıyor bizim istanbul üniversiteisinin bile frekansı karşılayacak durumu yok neyse bizim mixerimiz ses seistemmizfaln var ama internetten yayın yapıyoruz.eger sen evden yayın yapmak istiyorsan windows media encoder yada siplecast programları işini görür.yalnız servera baglanman lazım

http://www.istanbul.edu.tr/radyo/

buda bizim okulun radyosu

Hepimiz Onaylanma Bağımlısı Keşleriz...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek

araba çakmakğına takılan fm transmitter lerle yaklaşık elli metreye yayın yaparsın anteni modifiye edersen menzili arttıra bilirsin yakalşık 15 le 30 tl arası fiyatı var yada nokia n97 ve n8 lerdede aynı özellik var

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

simple cast programını deniyecem olmassa en kötü ihtimal flastcast radyo kurarım . Diğer türlü frekans kiralamak iü nin bile gücü yetmiyorsa ben ne yappayım .

Ayrıca bu araba çakmağına takılan fm transmitterlerle varolan bir radyo yayını 50 metre çapında bastırıp kendi yayınımızı sağlayabilirmi acaba ?

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RotKerim
    RotKerim's avatar
    Erkek
    araba çakmağına takılan 50 metreye kadar senin seçtiğin frekansta o yayını bastırır. senin yayının devreye girer

Fuck Mobb Deep Fuck Biggie Fuck Bad Boy as a staff record label and as a mother fuckin crew. En büyük hayalimi sordu geçenlerde birisi Midtown metrosundan inip Broadwayde bir kaç tur attıktan sonra Union Square Park karşındaki Starbucksda bir kahve içmek.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Amatör radyolucukatan kastın amatör telsiz değil, değil mi?

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neo_brn
    neo_brn's avatar
    Erkek

www.listen2myradio.com üzerinden free host mantığıyla alıpyaklaşık 50 55 kişiye kadar sorunsuz takılma(Buffering) yapmadan çok güzel internet yayınları yaparsın sam broadcaster aracılığıyla ya da ucuz bir radyo hosting alarakta bunu halledebilirsin. Ben zamanında mixerin line in girişine telefon bağlayıp canlı yayın bağlantısı bile almıştım :D ilk başlar için flatcast veya listen2myradio.com gayet uygun yalnız ;) şimdiden başarılar dilerim

İşte tüm olay bundan ibaret.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

hoca şikayet gelirse sikerler

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
Toplam Hit: 1849 Toplam Mesaj: 8