Amatör Radyoculuk
-
Arkadaşlar bu aralar merak ettiğim bir konu var amatör radyoculuk .
Bir radyo istasyonu nasıl kurulur,Nelere İhtiyaç vardır,Maliyeti ne kadardır , Ne kadar uzağa yayın yapılabilir vs gibi
internetten araştırdım yok denecek kadar az bilgi paylaşımı var .
-
hocam frekans üzerinden yayın yapmak istiyosan frekans kiralaman lazımki buda çokpara ister ve ayrıca mixer ses sistemleri ve uplink derken çok yüksek fiyatlara çıkar.ben istanbul üniversitesinde okuyorum ayrıca oradaki radyoda çalısıyorum .bizim radyo internet üzerinden yayın yapıyor bizim istanbul üniversiteisinin bile frekansı karşılayacak durumu yok neyse bizim mixerimiz ses seistemmizfaln var ama internetten yayın yapıyoruz.eger sen evden yayın yapmak istiyorsan windows media encoder yada siplecast programları işini görür.yalnız servera baglanman lazım
http://www.istanbul.edu.tr/radyo/
buda bizim okulun radyosu
-
araba çakmakğına takılan fm transmitter lerle yaklaşık elli metreye yayın yaparsın anteni modifiye edersen menzili arttıra bilirsin yakalşık 15 le 30 tl arası fiyatı var yada nokia n97 ve n8 lerdede aynı özellik var
-
simple cast programını deniyecem olmassa en kötü ihtimal flastcast radyo kurarım . Diğer türlü frekans kiralamak iü nin bile gücü yetmiyorsa ben ne yappayım .
Ayrıca bu araba çakmağına takılan fm transmitterlerle varolan bir radyo yayını 50 metre çapında bastırıp kendi yayınımızı sağlayabilirmi acaba ?
-
araba çakmağına takılan 50 metreye kadar senin seçtiğin frekansta o yayını bastırır. senin yayının devreye girer
-
Amatör radyolucukatan kastın amatör telsiz değil, değil mi?
-
www.listen2myradio.com üzerinden free host mantığıyla alıpyaklaşık 50 55 kişiye kadar sorunsuz takılma(Buffering) yapmadan çok güzel internet yayınları yaparsın sam broadcaster aracılığıyla ya da ucuz bir radyo hosting alarakta bunu halledebilirsin. Ben zamanında mixerin line in girişine telefon bağlayıp canlı yayın bağlantısı bile almıştım :D ilk başlar için flatcast veya listen2myradio.com gayet uygun yalnız ;) şimdiden başarılar dilerim
-
hoca şikayet gelirse sikerler