Amatör Telsizcilik Sınavı Lisansı Genel Sorular Bilenler Gelsinler
-
Bu işe ucundan accık merak saldım diyelim ve aramızda amatör telsizci lisansına sahip olan arkadaşlar varsa kısa bilgi verirse sevinirim. bu sınav ne zamanlar oluyo ve sınavdaki sorular ne kadar zorlukta aoluyor ?
ayrıca lisans tipleri ne ve lisans tiplerinin özellikleri ne ? Kısaca bilgilendirme yaparsanız sevinirim.
-
bi arkadaş var bu işle ilgilenmeye başlayan, feysten konunun linkini yolladım ver derse feysini mailini falan veririm
-
sağolasın. elinde lisansı olan bilen gören yokmu ?
-
üç adet sertifika var. a b c. a ve b alabilmek için uygulamalı mors sınavına gireceksin. sınavlar buyuk illerde 6 ayda bir oluyor diye biliyorum.(nisan ve ekim aylarında oluyor. basvuru için 15 gün onceden TGM basvurman gerekli) c sertifaka için mors gerekmiyor. üç yılda bi yenilemen gerekiyor c yi 144 MHz ve üst bantları kullanabiliyorsun. 5 yıl içinde mors yazılı uygulamalı sınavına girersen a veya b alabilirsin. sınav konularına aşşagıya yazıyorum.
teknik konular (ünüversitenin ilgili bolumunden mezunsan c sertifikası almak ıcın bu bolumu yapmak zorunda deyilsin)
1 temel elektrik elektronik devreler ve devre hesapları
2 yarı iletkenler entegre ve mikroişlemci devre uygulamaları
3 telsiz alıcılarının devreleri çalışmaları fonksiyonları ve özellikleri
4 telsiz vericilerinin (yukardakiyle aynı)
5 güç kaynakları filitreler güç yükselticileri dedektör ve ösilatörler
6 antenler transmisyon hatları ve propagasyon
7 enter frans ve sebebleri
8 ölçü aletleri
B işletme ile ilgili konular
1 milli ve uluslar arası telsiz telgraf ve telsiz telefon işletme kuralları
2 Q anlam ve kullanımı
3 çalışmada kullanılan kısıtlamalar
4 işletme kayıtlarının tutulmaSI
5 QSL kartları
6 UTC saat ve genel cografya bilgisi
7 amator çagrı yapacak derecede gerekli olan uluslar arası telsiz işletme terimleri
8 amator telsizcilerinin kullanabilicekleri frekans bantları bantlarla ilgili kriter ve IARU band planları
9 heceleme alfabesi
10 uluslar arası tehlike işaretleri
11 çağrı işaretleri kullanımı
C kunun ve yonetmelikler
1 telsiz kanunu
2 telsiz yönetmeliği
3 amator tesiz yonetmeligi
D uygulamalı mors sınavı
edit sınavdan 100 üzerinden 50 alırsan geçiyorsun. başvuru belgeleri 2 resim 1 adet ikametgah sicil kaydı da isteyebilirler ve sınav harç parası
kolay gelsin
-
Çok zor sayılmaz. A sınıfı belgem var TA1CYU selamlar.