folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Amazon S3 Kullanımı (.Net Sdk Sı İle)

Amazon S3 Kullanımı (.Net Sdk Sı İle)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Amazon un dosya depolama servisi olan s3 ü kurcaladım. Resim kaydediyorum server a  Cache-Control : max-age-12783162  falan diyorum bu amazon gidip header daki bilgiyi kendisi değiştiriyo x-amz-cache-control... seklinde gönderiyo. başına x-amz ekliyor.Benzer sorunu yaşayan var mı acaba?

Gerçi sorun değil sanırım bu bilerek yapıyo ama bunu nasıl aşarım onu bulamadım.Konsoldan tek tek resimlere metadata verebiliyorum.Onda sorun yok o zaman sorunsuz cache-control: .......   şeklinde gidio ama benım amacım programatik vermek.

lrny.app
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Problemi çözdüm.Uykuluyken yazmışım, net ifade edememişim.

Problem şuydu: Amazon un S3 adlı servisini kullanıyorum.Yine Amazon un bize S3 için sunduğu .Net Sdk sı var.Bunu kullanarak programatik olarak amazon serverlarına resim yüklemek istiyorum.Yüklerkende resim için Cache-Control değeri atıyorum. Ama bu sdk gidip önüne x-amz-meta-

diye bir değer ekliyor. Yani websitem üzerinden amazona koyduğum resme erişmek istediğimde resim clientta olsa dahi yine amazona soruyodu.304 cevabı dönüyodu.Ama sonucta get isteği gidiyor amazona oda para demek.Her istek başına para alıolar diye biliyorum.

Çözüm: Github üzerindeki amazon sdk sını indirin.Projeyi visual studio ile açın S3 ü açın yani(bütün servislerin sdk ları var çünkü). Model isim alanı altında MetadataCollection isminde bir sınıf var onun içinde 2 yerde  "x-amz-meta-" var zaten açınca görürsünüz.

Bunları yorum satırına aldım.Projeyı release modda derledim.Asıl projeme referans olarak ekledim.Şimdi saçma sapan önek eklemiyor dosyalarıma.

https://github.com/aws/aws-sdk-net/blob/master/sdk/src/Services/S3/Custom/Model/MetadataCollection.cs

lrny.app
Toplam Hit: 939 Toplam Mesaj: 2
amazon s3