Amd 2.Nesil Fx İşlemcileri Hakkında Bilgisi Olan Varmı?
-
Amd fx işlemcilerinin ust modellerini cıkaracakmıs tahrıbatta bununla ılgılı ne konu acıldı nede haber cıkdı.Dh den okudugum kadarıyla fx 8350,6300,4320 gıbı ıslemıler cıkartıcakmıs yalnız bunları nezaman cıkarıcak ve bu ıslemcılerın ozellıklerını bılen varsa bızımle bılgı paylasımı yapabılırmı.bırde bu fx 8170 e ne oldu ses soluk cıkmadı artık cıkartmayacaklarmı? AMD-X abımızın yorumlarını beklıyorum.
-
bunu demek istemezdim ama #amd-x bu konuda baya kafa yormuş birisidir.
-
:) niye demek istemessin? :D
-
erebos bunu yazdı:
-----------------------------
:) niye demek istemessin? :D
-----------------------------#amd-x le atışıyoz sürekli.
-
k.bakmayın işlerin yoğunluğundan dolayı anca yazıyorum @ rakkoc'un uyarısı üzerine konuyu gördüm ( teşekkür ederim uyarın için kardeşim. )
aşşağıda fx'in genel tablosu var ; ki biz seninle yine bir amd konusunda bir çok model hakkında görüşmüştük. yine sabırsızlandın galiba @erebos :D

AMD' şu anda buldozer serisinde sıkışmış durumda, bunun sebebi henüz kullanıcılara anlatılmış değil.
Piledriver ( trinty kod adlı ) mimarisinden sonra AMD extrem işlemcileri yavaşlatmaya gidiyor.. ( yenileri söz konusu değil )
Soket AM3+ 2013'ün eylül ya da aralık ayında görücüye çıkar..
ama şimdilik AM3+'ten uzak durulması gerekiyor, dediğim gibi AMD bulldozerlerde sıkışmış durumda. tüm beyin takımını APU' teknolojisi ile uğraşıyor.peşpeşe büyük bir hata yaptı amd tüm işlemcilerini lanse etmekle.
ama mutlu son yakındır, kökten değişikliklere gidiliyor. Fx-6300 / Fx-4320 hakkında daha elle tutulur gözle görülür birşey yok sadece adı var.
fx 8170 ise bu senenin sonlarına doğru çıkacak. sabretmekte fayda var.
@ avni ile kavgalarımız, hep teknoloji adınadır :D
-
tesekkur ederım cevap verdıgın ıcın.sunu sormak ıstıyorum ben bu yaz(2 3 ay sonra) bılgısayar topluyacam ve muhtemelen 8150 olucak (tabı 8170 cıkarsa onu alırım) bu yenı cıkıcak ıslemcılerın(83xx) soketlerı kesin am+ dımı yanı sımdı alıp ılerde elımızde patlamasın.bıde bu yenı cıkanlar 8170 den felanda guclu olucakmı hayır sımdı 8170 bıle cok fazla sayılır bunlar neyın pesınde anlamadım.bu yenı cıkıcak ıslemcıler 8170 den daha guclu olursa mıkrodalga fırından fazla elektırık harcarlar.ha bıde bu 8170 veya 8350 gercek 8 cekırdeklımı olucak?
-
erebos bunu yazdı:
-----------------------------
tesekkur ederım cevap verdıgın ıcın.sunu sormak ıstıyorum ben bu yaz(2 3 ay sonra) bılgısayar topluyacam ve muhtemelen 8150 olucak (tabı 8170 cıkarsa onu alırım) bu yenı cıkıcak ıslemcılerın(83xx) soketlerı kesin am+ dımı yanı sımdı alıp ılerde elımızde patlamasın.bıde bu yenı cıkanlar 8170 den felanda guclu olucakmı hayır sımdı 8170 bıle cok fazla sayılır bunlar neyın pesınde anlamadım.bu yenı cıkıcak ıslemcıler 8170 den daha guclu olursa mıkrodalga fırından fazla elektırık harcarlar.ha bıde bu 8170 veya 8350 gercek 8 cekırdeklımı olucak?
-----------------------------evet kardeşim değişiklik yok.
neyin peşinde, tabiki günümüz teknolojisine yakışır bir hızda çalışma.
yanlışın var yeni çıkan işlemciler daha düşük düzeyde enerji harcar.
evet x8 modül olacak.
hocam sabırsızlanmanı anlıyorum, ama biraz daha bekle.
aklına takılabilecek sorulardan birisi şu olabilir diye yazıyorum oc durumu ne olacak ?
oc için stabilize olacak mı tam bilinmediği için bilinmyior, bende araştırıyorum. fx modellerinin oc'ye gereksinim duymadığını az çok araştırma yaptıysan anlayabilirsin.dh'de ki konuları sürekli takip et. işlemcini aldığında senden bol bol benchmark testleri bekliyoruz.
Hadi kal sağlıcakla.
-
cok tesekkur ederım aydınlattın..artık sorum oldugunda sana bı sekılde ulasır sorarım :D tabı bunu ancal benım banlanmamı saglayarak engelleye bılırsın :D... Tesekkur ederım tekrar :)
-
estağfurullah hocam bekleriz