folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder AMD A10 7850K Soket FM2+ 3.7Ghz 4MB Cache 95W 32Nm İşlemci + R7 GPU

AMD A10 7850K Soket FM2+ 3.7Ghz 4MB Cache 95W 32Nm İşlemci + R7 GPU

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prodhiphop
    prodhiphop's avatar
    Erkek

Müridler merhaba diğer konudan da bildiğiniz üzere pc toplamaya çalışıyorum en son bu işlemcide karar kılık http://www.vatanbilgisayar.com/a10-7850k-soket-fm2--37ghz-4mb-cache-32nm-islemci---r7-gpu.html

şimdi, tek sorum olacak içinde r7 gpu var bu benim ekran kartı olarak işimi görür mü ? Biraz saçma bir soru oldu ama arkadaş ısrarla ekran kartı takmana gerek kalmaz diyor ben anlayamadım bunun yanına bir de ekran kartı takmam gerekir mi? A8 ile battlefield 4 oynuyor. Ben de aynı şekilde ayriyetten ekran kartı alamayacağım bütçe gereği sizce işimi görür mü? 

Not : iş biraz acele ayriyetten tavsiye yerine sadece soruma cevap verirseniz çok makbule geçer teşekkürler şimdiden.

Yok olmak evrene yapabileceğimiz en büyük iyilik.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

İşini görürde ne kullanacağına bağlı.

AMD test makinesi kurmuştu o işlemci ile 4k oyun oynuyorlardı.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prodhiphop
    prodhiphop's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı

İşini görürde ne kullanacağına bağlı.

AMD test makinesi kurmuştu o işlemci ile 4k oyun oynuyorlardı.

Hocam genelde minecraft oynuyorum zaten derdim arada böyle ilgilendiğim oyunlar çıkıyor shadow of mordor mesela onu oynasın yeterdi ki baktım sistem gereksinimlerine rahat rahat oynuyor. Neyse kararımızı verdik siparişi de verdik aldıklarım:

-Amd A10 7850K Soket FM2+ 3.7GHz 4MB Cache 95W 32nm İşlemci + R7 GPU

-MSI A55M-E33 FM2+ AMD A55 DDR3 2133 (O.C.) VGA&HDMI Anakart 

-Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 XMP Ram 

Toplam Fiyat : 882,82 TL

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Hocam A10 yerine x8 düşünmezmisin ?

http://www.vatanbilgisayar.com/a10-7850k-soket-fm2--37ghz-4mb-cache-32nm-islemci---r7-gpu.html?srt=PU

http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-8350-soket-am3--4ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html?srt=PU

A10 4mb cache varken x8 de 16mb cache var. Performans olarak daha fazla olur en azından. Fiyat farkı çok değil zaten.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek

X8 demiş bir üstad x8 kullanan biri olarak üstünde gelen soğutma pek işe yaramıyor Haricen bir fan alman gerekir 

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo
    furkiak bunu yazdı

X8 demiş bir üstad x8 kullanan biri olarak üstünde gelen soğutma pek işe yaramıyor Haricen bir fan alman gerekir 

Amd için stok fan bende önermiyorum hocam haklısın. Zalmanın ürünlerini tavsiye ederim soğutma için.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    interfector bunu yazdı

http://www.vatanbilgisayar.com/a10-7850k-soket-fm2--37ghz-4mb-cache-32nm-islemci---r7-gpu.html?srt=PU

http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x8-8350-soket-am3--4ghz-16mb-cache-32nm-islemci.html?srt=PU

A10 4mb cache varken x8 de 16mb cache var. Performans olarak daha fazla olur en azından. Fiyat farkı çok değil zaten.

Hocam adam satın almış zaten. Ayrıca A10 düşünmesinin sebebi entegre grafik birimi olmasından dolayı. FX X serisi alsa haricen ekran kartı almak zorunda kalacak.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prodhiphop
    prodhiphop's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    interfector bunu yazdı

Hocam adam satın almış zaten. Ayrıca A10 düşünmesinin sebebi entegre grafik birimi olmasından dolayı. FX X serisi alsa haricen ekran kartı almak zorunda kalacak.

Tam olarak @DrKill hocamın dediği gibi benim için bu fiyat bile sürpriz oldu daha ucuza getirmeye çalışıyordum ama şöyle bir sıkıntı yaşadık vatandaki stok durumuna göre x8 alsak ram uyumunda problem çıkıyordu ana karta biraz daha fazla para ayırmam gerekiyordu bu sefer de ekran kartı alamayacaktım sonra baktım hiç bir türlü şu an için harici ekran kartı almam mümkün değil ve r7 hem internet araştırmam hem de buradaki yorumlar olumlu olunca beni bir süre idare eder diye düşündüm 1 sene kadar sonra da crossfire yapacağım ekran kartını o zaman tam istediğim hale gelir. Şu an tek eksik harddisk 150gb kadar olan pc nin eski harddiskiyle devam edeceğim bir süre nasılsa 1tb harici var ona güveniyorum şimdilik sonrası içinde sanırım 64 gb bir ssd alırım windows u ve 1 2 şeyi ona kurarım yine kalan dosyalarımı haricide depolarım.

Edit: Zaten x8 in fiyatı benim için çok fazlaymış şimdi eve gelince baktım attığın linke hoca ona o fiyatı versem bu sefer ramleri alamazdım :D

prodhiphop tarafından 06/Eki/14 20:28 tarihinde düzenlenmiştir

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    prodhiphop bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı
    interfector bunu yazdı

Tam olarak @DrKill hocamın dediği gibi benim için bu fiyat bile sürpriz oldu daha ucuza getirmeye çalışıyordum ama şöyle bir sıkıntı yaşadık vatandaki stok durumuna göre x8 alsak ram uyumunda problem çıkıyordu ana karta biraz daha fazla para ayırmam gerekiyordu bu sefer de ekran kartı alamayacaktım sonra baktım hiç bir türlü şu an için harici ekran kartı almam mümkün değil ve r7 hem internet araştırmam hem de buradaki yorumlar olumlu olunca beni bir süre idare eder diye düşündüm 1 sene kadar sonra da crossfire yapacağım ekran kartını o zaman tam istediğim hale gelir. Şu an tek eksik harddisk 150gb kadar olan pc nin eski harddiskiyle devam edeceğim bir süre nasılsa 1tb harici var ona güveniyorum şimdilik sonrası içinde sanırım 64 gb bir ssd alırım windows u ve 1 2 şeyi ona kurarım yine kalan dosyalarımı haricide depolarım.

Edit: Zaten x8 in fiyatı benim için çok fazlaymış şimdi eve gelince baktım attığın linke hoca ona o fiyatı versem bu sefer ramleri alamazdım :D

a10 7850 yi kurunca biraz performans testi yapar mısın hocam? Ayrıntılı benchmark testleri istiyorum, gerek oyunlarda gerek sentetik testlerde. Burada bir konu açta millette faydalansın.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    prodhiphop
    prodhiphop's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    prodhiphop bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı
    interfector bunu yazdı

a10 7850 yi kurunca biraz performans testi yapar mısın hocam? Ayrıntılı benchmark testleri istiyorum, gerek oyunlarda gerek sentetik testlerde. Burada bir konu açta millette faydalansın.

Hocam ne yazık ki donanımdan pek fazla anlamıyorum ama pm den testleri nasıl yapacağımı 5 gün içerisinde iletirseniz kargo gelip montajı yaptığım gibi testleri yapıp sonuçlarını yazarım ayrıca oyunlardan aldığım performansı da bildiririm tabi ki zaten önceliğim oyunlar ama yine de arkadaşlar yanılsın istemem a10 un içindeki r7 gpu ile kullanacağım ayriyetten bir ekran kartı bir süre bağlayamayacağım salt halde olan deneyimlerimi paylaşırım.

Toplam Hit: 1786 Toplam Mesaj: 10