AMD İşlemci Yardım "Lütfen"
-
Arkadaşlar 3 sene önce toplamış olduğum sisyem artık cpu olarak yetersiz gelmeye başladı ve cpu almak istiyorum ama anakartımın almak istediğim işlemciyi destekleyip desteklemediğini ii bilmiyorum anakatrım
MSI K8N Neo4 platinum/SLI 940p üzerinde amd 3000+ (940P) cpu
bu anakart için AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ AM2 2.6 GHz bu işlemciyi almayı düşünüyorum alsam kullanabilirmiyim ???
boşuna para vermiim.. yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
-
tabiki kullanamazsın şu andaki anakartın ilk tek çekirdekli işlemcin için destekli sen şimdi çift çekirdekli platforma uygun bir anakart alman gerekiyorki o
işlemciyi kullanabilesn
-
hocam şu linkten anakart tipini cartını curtunu seçip neyi destekleyip destelmediğini görebilirsin;
-
[img]http://www.msicomputer.com/product/mb_image/MS-7125.jpg[/img]
bu anakarttan bahsediyorsan 939 pinli bi anakar dual işlemci destegi var ama piyadasa 939 işlemci bulmak bi mesele oldu bulsan bile fiyatı cazip olurmu bilmem bende sistem yenilemeyi düşünüyorum egerki 939 pinli işlemci alacaksan alma elindeki anakart işlemciyi ucuz pahalı oku birisine ve am2 destegi olan bi anakart al
-
939 Pinli Bi Amd Çift Çekirdekli İşlemci Bulursan Neden Olmasın...?Eğer 939 lu bi tek çekirdekli bulacam diyorsan rahat bulabilirsin...
-
yazdıgına gore anakartın 940pin. zaten X2 lerde 940pin(939larda var tabi). kullanabilirsin.
-
Arkadaşlar anakartım Socket 940. 939 DEĞİL. yasin 55 arkadaşım o verdiğin siteyi ben de inceledim ama orada benim anakartım yok 939p var 940 pin yok. ben baya arştırdım fx felan destekliyor kartım ama am2'de 940p olduğu için benim kartta 940 pin olduğu için emin değilim AM2 oturur karta 2 side 940p anakartı özel almıştım zaten AM2 lerin cıkacağını duymuştum onun için cok caba sarfedip bu 940p olanı getirtmiştim gigatek'e. Sorun Am2 takılır ama çalışırmı ??? biraz fikir verin ltfn
-
aslında 940 pin işlemci senin anakartın destekler çünkü 939 pinli anakartların ortası boş yani tam kare bir soket yapısına sahip degil senin anakartta tam kare bence sen işlemcini al tak uymaz ise bi anakrt kaç paraki 50 60 dolara alırsın.
-
adam 940pin diyo hala 939 diyosunuz. destekler hocam al tak hayrını gor.
-
saol baba tşkrler :)