folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder AMD İşlemcilerde Büyük İndirim

AMD İşlemcilerde Büyük İndirim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Advanced Micro Devices (AMD), yaptığı bir açıklamayla pek çok işlemcisinde yüzde 57’ye varan indirimlere gittiğini duyurdu

Açıklama, AMD’nin dönemsel kar beklentilerine erişemediğini açıklamasından kısa bir süre sonra ve Intel’in Core 2 Duo işlemci platformlarını piyasaya sürmesinin hemen evvelinde gerçekleşti.

Köklü işlemi üreticisi Intel’in en büyük rakibi AMD, pek çok işlemcisinde ortalama yüzde 47’lik bir indirime gittiğini açıklayarak büyük bir çıkış yaptı. Açıklama, AMD’nin dönemsel kar beklentilerine erişemediğini açıklamasından kısa bir süre sonra ve Intel’in Core 2 Duo işlemci platformlarını resmen piyasaya sürmesinin evvelinde gerçekleşti.

Şirket ayrıca, dev ekran kartı üreticisi ATI’yi 5.4 milyar dolara satın alacağını da açıklayarak gelecek hakkında ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

Yeni fiyatlandırma, AMD’nin güçlü rakibi Intel karşısında sahip olduğu zor kazanılmış piyasa payını bir anlamda agresif bir şekilde korumaya çalıştığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor. İndirimler ise daha çok soket AM2 ürünleri üzerinde yoğunlaşıyor.

Intel de AMD gibi beklenen dönemsel kar düzeyine erişememiş ve işlemci fiyatlarında indirim yapmıştı. Bu gelişmeler paralelinde, tüketicilerin, önümüzdeki dönemde hem Intel hem de AMD ürünlerinde oldukça düşük fiyatlarla karşılaşabileceği düşünülüyor.

Yeni fiyatlara http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_609,00.html adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak : HÜRRİYET

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Intel atağa geçince amdnin g*tü tutuştu tabi :))

λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek
    bundan 2 ay önce % 40 -50 fiyat dusureceklerini duyurmuslardı ztn amd ye gecicem ama daha düsürsünler biraz daha :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    intel dual core yi duyurmadan once amd indirimi duyurdu zaten....amd yeni bir teknoloji gelistirmeden bile fx ler dual coreyi alt ediyor...yani amd yeni bir teknoloji gelistirdiginde yine piyasada lider konumunda olacak zaten lider...bu durumda intel simdilik sadece amd 64biti yenmeye calisiyor :) fx e daha cok var :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sorcerer
    sorcerer's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    intelden bi bok olmaz..

bu arada şansımı skim.. bilseydim almazdım : ) daha sonra alırdım makinayı.. götümüze girdi gene :)

Coco cola gibiyim hayatın tadıyım, rocco gibiyim çok şekerim, albeniyim bahanem çok, çikolatalı gofretim beni sevmeyen yok!...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Compu yerinde olsam bu kadar emin konuşmazdım :))

http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20060721/oyun_bitti-12.html#oyun

λ
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    detay
    detay's avatar
    Erkek
    bu işte son nokta AMD

maaasebeci....
Toplam Hit: 1201 Toplam Mesaj: 7