folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Amd İşlemcileri Bilen

Amd İşlemcileri Bilen

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

öncelikle arkdaşlar ana kartımın desteklediği işlemciler şunlarmış?

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3967

burda 2 ayrı grup var am3 ve am3+ olarak fark nedir? ve benim için bir önemi varmı yani hertürlü oluyormu anakartıma .

ve kabaca burdaki liste için en üsteki daha iyi işlemci diyebilirmiyiz?

şu an benim kullandığım işlemci  

AMD Athlon II X4 645 3100MHz

ramim 4gb   onuda 16ya çıkartıp ssd takıp birde yanına işlemci alayım diyorum.

farkedermi?

ve hangi işlemci

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Hocam AM3+ soketlerde extra 1 pin daha bulunmaktadır amd bulldozer serisi olan işlemcilerdir bunlar. AM3 işlemciler AM3+  soketine takabilirsin ama tersi mümkün değildir. Senin anakartın AM3+ soketi geriye dönük desteği olmuş oluyor haliyle, hangi amaçla kullanacaksın hocam sistemi ?

طדṮ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı

Hocam AM3+ soketlerde extra 1 pin daha bulunmaktadır amd bulldozer serisi olan işlemcilerdir bunlar. AM3 işlemciler AM3+  soketine takabilirsin ama tersi mümkün değildir. Senin anakartın AM3+ soketi geriye dönük desteği olmuş oluyor haliyle, hangi amaçla kullanacaksın hocam sistemi ?

genel olarak internet cart curt götürüyor sıkıntım yok. ama adobe premier filan olsun artık bunlar çok çetrefilli olmaya başladı. birazcık daha seri olsun istiyorum. şu an çok durumum yok durumum olsa komple sıfırdan yenilicem.

fakat onun yerine şu an 1000 lira verip dediğim gibi ssd ram ve işlemci ile biraz daha güçlendireyim diyorum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

birde bunları aldığımda power ihtiyacım olurmu? onu nerden nasıl anlarım sistemim 500 watı var şu an .

birde tersi filan derken ben anlamadım o listeden yukarıdakiler bana uygun olmuyorlarmı yani?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

genel olarak internet cart curt götürüyor sıkıntım yok. ama adobe premier filan olsun artık bunlar çok çetrefilli olmaya başladı. birazcık daha seri olsun istiyorum. şu an çok durumum yok durumum olsa komple sıfırdan yenilicem.

fakat onun yerine şu an 1000 lira verip dediğim gibi ssd ram ve işlemci ile biraz daha güçlendireyim diyorum

AM3 serisi alabilirsin o zaman hocam elindeki PSU 80+ verimli ise işlemciyi kaldıracaktır ama ekran kartı en fazka çekeceği için son sisteme bakmakta fayda var.

طדṮ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Paşam bu anakartın desteklediği max ram miktarı çok ŞAİBELİ duruyor

sen 16gb hayali kurmuşsun ama iyi araştır onu bi

Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı

Paşam bu anakartın desteklediği max ram miktarı çok ŞAİBELİ duruyor

sen 16gb hayali kurmuşsun ama iyi araştır onu bi

yeri gelmişken onuda sorayım

şimdi anakartın özelliklerinde şu yazıyor

Bellek
    1. 16 GB sistem belleğine kadar destek veren 2 x 1,5V DDR3 DIMM yuva
    2. Çift kanal bellek mimarisi
    3. Support for DDR3 1600/1333/1066/800 MHz memory modules
    4. * 32bit Windows işletim sistemi sınırlamaları nedeniyle 4GB ve üzeri kapasitelerde bellek monte edildiğinde; gösterilen bellek değeri, 4GB'tan daha az olacaktır.
    (Daha fazla bilgi için lütfen "Bellek Destek Listesini" dikkate alınız.)

fakat bellek listesi diye veridkelri şey en son 2010da güncellenmiş

http://download.gigabyte.asia/FileList/Memory/mb_memory_ga-m68mt-s2_v1.3.pdf

ordaki listede sanırım 8gb bile yok en fazla 4 4   8gb yapabilirim belkide bilen biri işte işlemciyi şunu al rami şöyle yap dese ona kafa patlatcam bende:)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Up

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Hocam anakarta yeni işlemci vs takacaksan mutlaka bios sürümünü güncellemeni tavsiye ederim sana. Yoksa sıkıntı çıkabilir.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

bilmiyorumki:)

ya şu donanım işlerinden iyi anlayan biri varsa 5 dk özelden filan yazışalım kafamdakileri sorayım. bitsin çilem:)

Toplam Hit: 1029 Toplam Mesaj: 10
patatese bir işlemci aldıralım artık