AMD X2 3600 + Overclock Calışması
-
%25'lik bir Hız aşırtma ;
4/1 işlemciye yüklenebiliyorum bu şartlarda. Sağlam bir soğutcu olmadan 2.8'i göremeyeceğiz. / fan devir hızı yükselmedikçe dokunmayacağım fazla düşük.
Gayet Stabil calışıyor. 32' c bu işlemciye göre harika bir düzeyde.
En son 2.6' görüldü gayet stabildi ancak veri kaybı yaşandığından dolayı 2.540 civarı düşürmüştüm. Herneyse ..Elimdekilerle ancak bu kadar aşırtma yapabildim. Aliminyum nitro jel' bulabilirsem dahada ilerlemeyi düşünüyorum.(kalıcı olarak)
bios benchmark'ta gpu zamanlaması işlem gücünü kullandığım anakartta etkilediğinden dolayı Ekran kartı olmadan yapıldı.
ramlar dual kanaldan tek kanala otomatik olarak çekildi. Bus frekansında + gerilimdeki şaşırmalardan olduğundan dolayı.
Oc' ci arkadaşlarımdan öneri - eleştiri bekliyorum.

-
iyi bir çalışma olmuş
-
up . güzelmiş konuyu sevidm :D
-
neden o/c yapmaya gerek duydun?
-
sercan bir ara oc yapayımda resimi Atayim :) 4.0 amd 945 cıkıyor :)
-
ExcellencE bunu yazdı:
-----------------------------
neden o/c yapmaya gerek duydun?
-----------------------------işlemcimi denemek,performans ve yapabileceklerini görmek. Denerken fizik kurallarından yukarı çıkıp süpersonik yakalaşmadan azami bir şekilde hız aşırtma yapıyorum.
Bunu arar ara tekrarladığınızda işlemicinizin kullanım ömrünüde anlamış olursunuz. Tabiki Oc' yaparken zorlandığından dolayı ömür gidiyor. kısacası bir kullanıcı için ( kendim için ) en iyi performans noktasını yakalamak. Stabil halde bırakmak.
ha zaten işlemci etkileniyor vs zarar görüyor diyorsun hemde stabil halde bırakmadan bahsediyorsun , herhangibi birşey olacaksa işlemciye oda benim tercihim.
-
HoLyCat bunu yazdı:
sercan bir ara oc yapayımda resimi Atayim :) 4.0 amd 945 cıkıyor :)
-----------------------------2 ayda işlemcisiz kal.
-
oyun oynamayı bıraktım , oc a agerek kalmadı , bu donanım tüketimi durmayacak
amd x 2 2.1 ghz rahatlıkla cod mw2 yi çalıştırıyor buyüzden oc etmeye gerek yok :=)
-

-
7-19 bunu yazdı:

-----------------------------la anakartın ney senin :| stabil soğutma helal olsun. Soğutucu olarak ne kullanıyorsun ? ayrıca bios üzerinden mi OC' yaptın ? yoksa windows üzerinden mi
Cpu fsb hızı manyak düzeyde. ve böyle sağlam calışması harika.. sürekli bu haldeyse helal. başka diyecek yok. :)