folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder AMD Yeni Yol Haritasını Açıkladı



AMD Yeni Yol Haritasını Açıkladı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lucas
    lucas's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Mayıs/2006
    Erkek
    AMD, yaptığı açıklamada AMD masaüstü işlemcilerinin 65 vat ve 35 vat enerji tüketen enerji tasarruflu modelleri için geliştirdiği yol haritasını açıkladı.
    Özellikle işletme maliyetlerini düşürmek isteyen büyük şirketler için, enerji tasarruflu bilgisayarlar önemli bir adım olacak. Hem tüketiciler hem de işletmeler, performanstan ödün vermezken ev ve işyeri ortamına daha iyi uyum sağlayan küçük ve daha zarif bilgisayar isteklerini dile getiriyorlar. Yakında piyasaya çıkacak AM2 soketle çalışacak enerji tasarruflu AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli, AMD Athlon 64 ve AMD Sempron işlemcileri, ticari ve kişisel bilgisayar alanlarında standart işlemcilere göre vat başına performans avantajları sağlayarak bilgisayar tasarımında yeni özgürlükler doğuracak. İşletme maliyetlerini düşürmek isteyen büyük şirketler için, enerji tasarruflu bilgisayarlar önemli bir adım olacak.

    AMD’nin kart ve genel kullanım sunucu piyasasında Opteron işlemcisiyle elde ettiği başarıya dayanan enerji tasarruflu AMD masaüstü işlemcileri, standart işlemcilere göre vat başına performans alanında daha iyi bir grafik çiziyor ve enerji tüketimini azaltıyor. Sözgelimi, enerji tasarruflu 65 vat AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemciler, standart (89W) işlemcilere göre vat başına performansta %37 üstünlük gösterir. Enerji tasarruflu 35 vat AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemciler ise, standart (89W) işlemcilere göre vat başına performansta %154’e varan üstünlük gösterir.

    Eğilim, daha küçük ve verimli bilgisayarlara doğru AMD’nin açıklaması, gerek tüketiciler gerek işletmelerde eğilimin daha küçük ve verimli bilgisayarlara yönelmeye başladığı bir döneme denk geliyor. Toplam işletme maliyetini düşürmek isteyen işletmeler, daha az enerji tüketen, ısı ve gürültü üreten küçük tasarımlar peşinde. Alım kararlarını görünüm, fiyat ve performansa göre veren tüketiciler de daha ince bilgisayarları tercih ediyor.

    --alıntı--

    Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2005
    Erkek
    tasarrufu iyi düşünmüşler bilhassa türkiye de kaç çocuk ailelerinden azar işitio gelişio gelişio buum!'
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Focal
    Focal's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    ohhh ii ii ßoLElikLE inteL'de ßi $ey cıKaricaK rekaßet ii'diR arkada$LAr 23 temmuzda inteL'Ler %60 ucuzlucakmi$ dié duydum saten amd'ler ßæya ßi geriye cekmi$Lerdi fiyatLAri ßu rekabet ßize yaradi yawf :D hehehe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Toma2Gm
    Toma2Gm's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Haziran/2007
    Erkek
    Bakalım İntel ne yapcak.

    Profile Tıkla Anlarsın?
Toplam Hit: 1253 Toplam Mesaj: 4