folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder AMD"Den Athlon64 X2 6400+

AMD"Den Athlon64 X2 6400+

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

AMD%20Athlon%2064%20X2%20Logo

AMD'nin Quad-FX platformu için hazırlamakta olduğu 3.2GHz'lik yeni FX-76 işlemcisini iptal ettiğini ve K8L mimiarisini kullanan yeni nesil işlemcileri piyasaya girene kadar masaüstü tarafında 3GHz'lik Athlon64 X2 6000+, Quad-FX tarafında ise yine 3GHz'lik FX-74 işlemcisi ile yoluna devam edeceği söyleniyordu. Ama son gelen ve AMD tarafından doğrulandığı fade edilen bilgilere göre, AMD K8L tabanlı işlemcileri çıkana kadar fiyat indirimlerinin yanı sıra vites yükseltmeye de decam edecek gibi.

Firmanın 9 Nisan itibariyle devreye sokacağı %40'ın üzerinde fiyat indirimlerinin yanı sıra saat hızı arttırılmış yeni top model duyurusu da çok yakında yapılacak. Gelen bilgilere göre, AMD 3.2GHz saat hızına sahip yeni Athlon64 X2 6400+ modelini piysaya sürmeye hazırlanıyor. Yeni fiyat indirimleri ile en ucuz çift çekirdekli işlemcisinin fiyatını ortalama 70$ seviyelerine çekmeye hazırlanan firmanın satılmakt aolan en iddialı modelinin fiyatını da 300$'ın altında tutmak istediği bildiliriyor. Bu çerçevede Athlon64 X2 6400+ işlemcinin fiyatının da 290$ civarı olacabileceği bildirilimekte.

AMD'nin yeni işlemcisi Athlon64 X2 6000+'ın bazı teknik özellikleri;

- İşlemci: AMD Athlon64 X2 6400+
    - Saat Hızı: 3200MHz (3.2GHz)
    - Soket: AM2
    - Çekirdek: Çift Çekirdekli (Dual Core)
    - Üretim Teknolojisi: 90nm
    - Bellek: 2x1MB L2 ön bellek
    - Piysaya Çıkış Tarihi ve Fiyat: Kısa bir süre içinde piyasayada olması beklenirken 300$ altı fiyat hedefleniyor.

Kaynak:Amd.com(Bomba gibi gelcez inşallah...:)

[22817//kaanabak]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek
    şimdi 3500+ war askerden sonra inş helal yürü amdkim tutar seni :D

Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    cift cekirdekte amd almayın intel alın. tek cekirdekte amd alın 4 cekirdekte bende bilmiom gorucez bakıcaz (:

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek
    illa  amd diyorum başkada bişey demiyorum çünkü en güzel overclock amd de oluyo intele bi dene bakam çatır çatır yaniorr 3 tane intel işlemci yaktım ben overclock denemesi yüzünden ama amd de çok eyi oluyor
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maganda
    maganda's avatar
    Erkek
    KRal intel :D
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayok
    Tayok's avatar
    Erkek
    amd intelin amd üstünken yaptığı salaklığı yapıyor ve saat hızı yüksek işlemciler çıkarıyor. Amd nin bunlarla uğraşacağına yeni mimaride ki yeni işlemcilerle uğraşması gerek. 4 çekirdek ve 2 çekirdekte amd nin yeni çıkaracağı işlemciler intel e fark atar inş. Sonra intel yeni bir mimari çıkarıp amd ye fark atar inş. Bu işler daima kullanıcıya yarar. Rakbet iyidir iyi ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurk
    nurk's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    rulz amd bomba gibi gelip inteli gececeğiz!!!!!!!!!

[22817//kaanabak]
Toplam Hit: 1386 Toplam Mesaj: 8