Amerika Ve Almanya 'Da Getir Glovo Benzeri Uygulama Var Mı
-
amerika ve almanya da getir ve glovo (ikisi hatta banabi fılan aynıymış gib görünmesine rağmen çok farklı işler) tarzı işler var mı baktım ama bulamadım
bilginiz varsa bilgilendirirseniz sevinirim
iyi tahribatlar
-
oralarda bir projen olursa haberim olsun. destek olmak isterim
-
ABD icin konusuyorum;
Grocery delivery icin Amazon Fresh var. Glovo icin Uber Eats.
Amazon Fresh tutmamis gorunuyor, cunku burada cogunun tek sosyal aktivitesi markete gitmek. Bir de Amazon pahali satiyormus, ben denemedim henuz.
-
Amazon, Ebay'e nazaran biraz daha pahalı satıyor fakat şimdiler de kendi Kargo imkanını geliştirdiği için kargo parasını almadan kendi ulaşımını kullanıyor.
ingiltere için Just eat ve Ubereats mevcut.
uber eats mil başına mesafe ücreti kesiyor. Almanyada öyledir diye tahmin ediyorum.
Bu iki sistem İtalya ve Fransa da yok diye biliyorum yani çok yaygın olmadığını biliyorum. (Yanlış da biliyor olabilirim)
-
Bildigim kadariyla Getir silikon vadisinden 72M $ yatirim aldi zaten. Oradaki abiler getir uzerinden yurumeye karar vermis olabilirler :)
-
Amerikada araba ve benzin ucuz. Bizim gibi her mahallede Bim, A101 veya bakkal yok. Şehir merkezinde bir noktada varlar bu tip işletmeler. Arabayla gidip alıyorlar.
Birde Amerikalılar stokçu millet. Hazır geldim bari kasa kasa alayım evin garajında saklarım ihtiyacım oldukça alırım düşüncesindeler.
Ama New York tarzı İstanbul'a benzeyen iş yaşamının yüksek olduğu eyaletlerde iş görür.
mkyb tarafından 18/Oca/20 16:18 tarihinde düzenlenmiştir -
mizahi bunu yazdı
ABD icin konusuyorum;
Grocery delivery icin Amazon Fresh var. Glovo icin Uber Eats.
Amazon Fresh tutmamis gorunuyor, cunku burada cogunun tek sosyal aktivitesi markete gitmek. Bir de Amazon pahali satiyormus, ben denemedim henuz.
Amazon ve uberi hatirladim smdi sen yazinca hocam
-
Bu arada Glovo Türkiye'den çekiliyor.
https://webrazzi.com/2020/01/21/glovo-turkiye-pazardan-cekiliyor
-
İsmini bilmiyorum ama bisikletli versiyonu bile vardı viyanada. Über tarzı çalışıyor. Restoranlar ve bisikletliler kaydoluyor. Restorana sipariş gelince hazırlayıp en yakın bisikletliyi çağırıyorlar. Gidip alıyor siparişi teslim ediyorsun bisikletinle. Km başı ödeme alıyorsun. Bisiklet taksi hesabı
-
noname bunu yazdı
İsmini bilmiyorum ama bisikletli versiyonu bile vardı viyanada. Über tarzı çalışıyor. Restoranlar ve bisikletliler kaydoluyor. Restorana sipariş gelince hazırlayıp en yakın bisikletliyi çağırıyorlar. Gidip alıyor siparişi teslim ediyorsun bisikletinle. Km başı ödeme alıyorsun. Bisiklet taksi hesabı
Viyana'da mjam ve uber eats var bu işi yapan.
-
Türkiye'de bu sistemler oturmaz. Zira Yemeksepeti ve Getir resmen tekelleşmiş. Yemeksepeti özellikle konumunu kullanarak restaurantları çok sıkıştırıyor.
Getir zaten bi ara iflasa gidiyordu sonradan yurtdışından yatırımcı falan buldular destekle kurtardılar. Getir'in ilk zamanları efsaneydi. Bedava dondurma veriyordu. Temmuz sıcağında dondurmayla karın doyurduğumu bilirim. :)