Amerikada Üniversite Okumak
-
merhabalar , ben bu sene 2 yıllık bir bölüme gitmeyi düşünüyordum ama şu var ki green card başvursu yaptım 1,5 ay önce . 2 mayısta sonuçlar açıklancak . eğer green card çıkarsa , amerikada üniversite okursak % 70 , 80 seviyelerinde burs alabiliyormuşuz . bu konu hakkında bilgilsi olan var mı . ben amerikaya gidip çalışmayı düşünüyordum . amerikada üniversiteler 10 bin ile 15 bin dolar arasındaymış . yüzde 70 , 80 arası burs alırsak . gidebilir diye düşünüyorum. 10 dolar olsa üni fiyatı . yüzde 70 burs alsak . 8 lira para eder . ben bunu zaten tr de ortalama 5 ay çıkarılabilir . burda vasıfsız elaman bir işe girsek veya defacto gibi yerlerde çalışsak 1 ile 1,5 arası para geliyor . bana 1 lira kalır . sigara vs çıkartılır . akşamları da sosis yapma fikrim var . bu yaz açcam arkadaşla. sosis makineleri 1 lira felan . onu alıp gece 1 e kadar çalışsak . sosis işinde güzel para var oda bırakır bize . ilk yılın eğitim masrafını çıkartsak . amerikaya gittiğimizde de gerisini düşünürüz . başka fikirlerimde var çünkü .
ne diyorsunuz bu konu hakkında . ve burs konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa iyi olur :)
-
hayalsiz yaşanmaz ama hayali yaşama ilk önce green card çıksın sonra düşünürsün
-
Bence ilk önce şu boşluklu noktayı bırak. Sonra da Ukrayna da okumaya bak. İstanbulda okuyan birisi için daha ucuz çünkü.
-
Hocam herhangi bir universiteye katılman ıcın hesabında bellı mıktarda para olması lazım sonra o adamlar sana davet gonderecek. Amerikada hic dilin yoksa iş bulman bıraz zor olacak ilk planda ben bulamamiştim. Hayallerinden hicbirzaman vazgecme derim. Herseyını green card a gore ayarlama cıkması bıraz zor gercekten eger hedefın amerıkada kalmaksa oraya gıdınce dusun bu ısı, bende doktora ve yuksek lisans programlarını arastıracagım ama burs alamıyorum kendı ımkanlarımla gıtsem baya zorlayacak :) .
-
Sadece Green Card yetmez sanırım. Bankada 50.000 dolar mı işte büyük miktarda bir para istiyordular sanki. Ayrıca eğitim için TOEFL 'a da girmen gerekecek.
Dereyi görmeden soyunmuşsun sen hocam. :D
Kolay gelsin.
-
Hocam universite yerine 2 yillik community college Lara bakmani oneririm. Hem cok daha ucuzlar hem de daha cok mesleki egitim veriyorlar. Elektrikci, araba mekanigi, Kaportaci gibi egitimler aliyorsun ve bu islerde de guzel para kazaniyorsun. Yeni mezun bi elektrikci saatine 20$ Dan ise basliyor. Keza bu gibi insan gucu gerektiren islerde de oyle. Ortalama bi community college zaten 6-7 bin $ donemlik ve sadece 4 donem okuyorsun.
-
sen amerikada kalmak için mi üniversite okuyacaksın
yoksa üniverisite okurken kalıcı olarak yerleşmem içinmi bu kadar plan???
ben bilmem ancak biri şöyle demişti.
direk amerikaya gitmek zahmetli o yüzden amerikanın rahatlıkla kabul ettiği bir ülkede 6 ay kadıktan sonra daha kolay geçiyorsun demişti
ne kadar doğru bilemem. mesela kanada
orada rahat yaşayamayacaksan neden gidiyorsunuz
sadece bir tavsiye boşverin oraları uzakdoğuya açılın.
-
Abd yerine kesinlikle cine yonel. Bos laf degil.
-
prag'da oku :)