folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder AMORTİSMAN GİDERİ NEDİR? Bi El Atın

AMORTİSMAN GİDERİ NEDİR? Bi El Atın

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Arkadaşlar amortisman gideri nedir ayrıntılı bilgisi olan yada link bilen varsa versin..google da bi boq çıkmadı...Kardeşimin ödevi başımın etini yedi ....

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    detay
    detay's avatar
    Erkek
    demirbaşlara falan amortisman yazılır yani ödediği parayı ve eskime payını devlet baba vergiden düşer duruyosa kitaplarım bakayım atayım sana

maaasebeci....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    aga tamamda tanımı var bende geniş bilgi lazım

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    detay
    detay's avatar
    Erkek

Finansal kiralama işlemi her muhasebe döneminde borçlanma maliyetlerine ek olarak bir de amortisman giderine yol açmaktadır. Kiralanan varlıklar için uygulanan amortisman politikası, sahip olunan varlıklar için uygulanan politikalar ile benzer olmalı ve amortisman oranı TMS-8 Amortisman Muhasebesi başlıklı Türkiye Muhasebe Standardı esaslarına uygun olarak saptanmalıdır. Eğer kira süresinin bitiminde, varlığın mülkiyetinin kiracıya geçeceğine ilişkin belirsizlik varsa, varlığın kiralama süresi yada hizmet süresinden hangisi kısa ise o süre içerisinde tamamen amortismana tabi tutulur.

Madde 20-

Finansal kiralama yoluyla edinilen varlıkların amortismana tabi tutarı, varlığın beklenen kullanım ömrü içinde, işletmenin mülkiyeti kendisine ait olan amortismana tabi varlıkların amortismanında sistemli ve tutarlı olarak uyguladığı amortisman politikasına göre amortismana tabi tutulması edilmeli ve dönemlere dağıtılmalıdır. Kiralanan varlığın kira sözleşmesi sonunda mülkiyetinin kiracıya geçeceği konusunda makul ölçüde kesinlek varsa, varlığın değeri faydalı ömrü içinde amorti edilmeli ve beklenen kullanım süresi varlığın faydalı ömrü olmalıdır. Aksi durumda varlık, kira süresi ile hizmet süresinden hangisi kısa ise o süre içinde amorti edilir.

Madde 21-

Finansal kiralama yoluyla edinilen varlık için ayrılan amortisman giderleri ile borçlanma maliyetlerinin toplamı genellikle dönem içindeki kira ödemelerine eşit değildir. Bunun sonucu kira ödemelerinin bir gider olarak gelirden düşülmesi uygun olmaz. Bu giderler gelir tablosuna yansıtıldığından kira taksit ödemelerinin anapara ödemelerine ilişkin kısmı bir gider olmadığından gelir tablosuna yansıtılmaz ve ilgili borçlardan düşülür. Bu nedenle kiralama başlangıcını izleyen dönemlerde kiralanan varlık ile buna ilişkin borç tutarları birbirine eşit olmaz.

kardeş kitapları bulamadım okul bitince kaldırmıştım da internetten bunu buldum belki işine yarar

maaasebeci....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    sağol kardeş valla kardeşim başımın etini yedi.....cc konusunda yardım istiodun msn gelirsen cc yi ne yapabileceğini anlatim istersen...pm attım

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    7. sınıfta işeğitimi dersingde öretmişlerdi :D hatırlamam iyi ldu

kendinize ayığ olunuz
Toplam Hit: 4181 Toplam Mesaj: 6