folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ana Ara Nasıl Oluşur,Üretilir?

Ana Ara Nasıl Oluşur,Üretilir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

İnternette gezdim gezdim doğru bir kaynak bulamadım sanki herkez ana arının nasıl oluştuğunu bilmek zorunda gibi bilimsel bilimsel konuşuyorlar herneyse bilen birisi bi iki cümlede bunları açıklayabilir mi? Ana arıyı belirleyen faktör nedir, nasıl üretilir, seri üretim yapılabilir mi?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Kolonideki işçi arılar tarafından larva halindeyken seçilir ve cinsel olgunluğa erişene kadar arı sütü ile beslenir. demiş viki.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    4Senarist bunu yazdı

İnternette gezdim gezdim doğru bir kaynak bulamadım sanki herkez ana arının nasıl oluştuğunu bilmek zorunda gibi bilimsel bilimsel konuşuyorlar herneyse bilen birisi bi iki cümlede bunları açıklayabilir mi? Ana arıyı belirleyen faktör nedir, nasıl üretilir, seri üretim yapılabilir mi?

aldıgım bal arısı dersınden hatırladıgım kadarıyla kovandaki kraliçe arılar ile erkek arılar çiftleşirler bu çiftleşme sonucu dollenen yumurtalardan işçi arılar cıkar. dollenmemıs olanlardan erkek arılar cıkıyor . Erkek arıların tek ozellıgı dısı arı ıle cıftlesmesıdır. 

larvalar (kralıce arı tarafından dollenmıs olarak cıkan larvalar) eger kı bal ve polen ıle beslenırse işçi arı, polenle beslenirse kralıce arı olucak arılar uretıler. Sımdı kralıce olucak arı bızdekı spermlerde ılk ulasanın kazanması gıbı , ergınlıge erısınce bulundugu hazneden cıkarak petekte olan kralıce arı adaylarını öldürürler. Sonrasında da gider kraliçe arıyı öldürür ve kendisi kraliçe olur (tradejiye bak arkadaş sanırsın aşkı memnu fılan :D ).

kraliçe arı üretimi yapabılırsın bazen uretım ıcın cıftlesme kutuları fılan yapıyorlar  tek bır kovanda 5 6 tane cıflesme kutusu ıle kralıce arı uretımı yaptıklarını ve kovanlarını cogalttıklarını bılıyorum.Zor birşey değil fakat planlı programlı ve titizlikle çalısılması gerekiyor tüm arıcılıkta olduğu gibi. bununla ilgili olarak arıcılık dernekleri, hatta yayçep kitapçıkları vardı tarım ve köyişleri müdürlüklerine giderek detaylı broşür kitap temin edebilirsin. umarım bir nebze de olsa faydalı olabilmişimdir.

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek

bana ulaş yardımcı olayım 30 senedir uğraşıyorum

eğitimde veriyorum faceden izmir güzelbahçe arıcılar birliği yaz incele kursta açıyoruz

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
Toplam Hit: 729 Toplam Mesaj: 4