Ana Ara Nasıl Oluşur,Üretilir?
-
İnternette gezdim gezdim doğru bir kaynak bulamadım sanki herkez ana arının nasıl oluştuğunu bilmek zorunda gibi bilimsel bilimsel konuşuyorlar herneyse bilen birisi bi iki cümlede bunları açıklayabilir mi? Ana arıyı belirleyen faktör nedir, nasıl üretilir, seri üretim yapılabilir mi?
-
Kolonideki işçi arılar tarafından larva halindeyken seçilir ve cinsel olgunluğa erişene kadar arı sütü ile beslenir. demiş viki.
-
4Senarist bunu yazdı
İnternette gezdim gezdim doğru bir kaynak bulamadım sanki herkez ana arının nasıl oluştuğunu bilmek zorunda gibi bilimsel bilimsel konuşuyorlar herneyse bilen birisi bi iki cümlede bunları açıklayabilir mi? Ana arıyı belirleyen faktör nedir, nasıl üretilir, seri üretim yapılabilir mi?
aldıgım bal arısı dersınden hatırladıgım kadarıyla kovandaki kraliçe arılar ile erkek arılar çiftleşirler bu çiftleşme sonucu dollenen yumurtalardan işçi arılar cıkar. dollenmemıs olanlardan erkek arılar cıkıyor . Erkek arıların tek ozellıgı dısı arı ıle cıftlesmesıdır.
larvalar (kralıce arı tarafından dollenmıs olarak cıkan larvalar) eger kı bal ve polen ıle beslenırse işçi arı, polenle beslenirse kralıce arı olucak arılar uretıler. Sımdı kralıce olucak arı bızdekı spermlerde ılk ulasanın kazanması gıbı , ergınlıge erısınce bulundugu hazneden cıkarak petekte olan kralıce arı adaylarını öldürürler. Sonrasında da gider kraliçe arıyı öldürür ve kendisi kraliçe olur (tradejiye bak arkadaş sanırsın aşkı memnu fılan :D ).
kraliçe arı üretimi yapabılırsın bazen uretım ıcın cıftlesme kutuları fılan yapıyorlar tek bır kovanda 5 6 tane cıflesme kutusu ıle kralıce arı uretımı yaptıklarını ve kovanlarını cogalttıklarını bılıyorum.Zor birşey değil fakat planlı programlı ve titizlikle çalısılması gerekiyor tüm arıcılıkta olduğu gibi. bununla ilgili olarak arıcılık dernekleri, hatta yayçep kitapçıkları vardı tarım ve köyişleri müdürlüklerine giderek detaylı broşür kitap temin edebilirsin. umarım bir nebze de olsa faydalı olabilmişimdir.
-
bana ulaş yardımcı olayım 30 senedir uğraşıyorum
eğitimde veriyorum faceden izmir güzelbahçe arıcılar birliği yaz incele kursta açıyoruz