Anakart - System Bus - İşlemci Fsb Hızı İle İlgili Soru Yağmuru
-
Esselam Tarikatin güzide insanları.. Lafı eveleyip gevelemeden direk olarak sorularıma geçmek istiyorum. Bilen bilgili ve kendini bu işlere adamış, tarikatcilarimin cevaplamasini temenni ediyorum... teşekkürler şimdiden :)
Anakarttaki system bus hızıyla işlemcideki fsb hızı aynı mı olmalı?
işlemci düşük olursa işlemcinin hızıyla çalışır sanırım ama anakartınki düşük olursa anakartın hızında mı çalışır yoksa hiç mi desteklenmez?
ve de son olarak ram in hızı ile bunların bi alakası var mı? varsa ne yönde bir alaka? -
http://www.chip.com.tr/konu/Overclock-Dosyasi_3429.html Aradığın sorunun cevabı burada var sanıyorum.Basit bir anlatımı da var ayrıca..
-
Anakarttaki system bus hızıyla işlemcideki fsb hızı aynı mı olmalı?
system bus islemciye gore farklilik gosterir islemci system bus in genislgini ve hizini belirler,
işlemci düşük olursa işlemcinin hızıyla çalışır sanırım ama anakartınki düşük olursa anakartın hızında mı çalışır yoksa hiç mi desteklenmez?
anakartin kendi varsayilan gereksinminden yani hizindan buyuk bir islemci takarsan desteklemeyecektir
ve de son olarak ram in hızı ile bunların bi alakası var mı? varsa ne yönde bir alaka?
667mhz veri yoluna sahip bir anakart uzerine 800 mhz ram takarsan 667 hizinda calisabilir