Anakart Ram İşlemci Ve Ekran Kartı Uyumu
-
Merhaba arkadaşlar öncelikle her fırsatta dile getirdiğim bir sorunum vardı "görüntü bağdaştırıcısı yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarı ile kurtarıldı" sorunu . Şahsi görüşüm sigaradan sonra en etkili kanser sebebi bişey bu ne yaptımsa halledemedim bende çareyi artık paraya kıyıp donanım değişikliğinde buldum.
öncelikle
anakarım asus p8h61/usb3
psu highpover 750w bronze
işlemcim intel 2400 3.1ghz
ekran kartım : gtx 550 ti
kingston KVR 1333 D3N9/4G 4 gb ram
-----------------------------
revizyona soktuğum parçalar ise
gtx 550 ti yerine
dün vatandan MSI GTX 750 Twin Frozr Gaming GDDR5 1GB 128 BİT DX 11.2 ekran kartını aldım
ayrıca kasama soğutma ve ısınma sorunu üzerine birkaç şey aldım onlar ise
kasa da muhtelif yerlere 3 adet fan ve toz filitresi
ayrıca Cooler master hyper t4 işlemci soğutucu aldım
şimdi ram a kafayı takmış durumdayım
anakartımın siteden desteklediği remlere baktığımda kingston KVR 1333 D3N9/4G bulamadım.(şu ana kadar ramdan bir sıkıntı yaşamadım.)
şimdi sorulara gelcek olursak .
1 = ramide anakartın desteklediği bir markanın modelinden almam gerekirmi yoksa bu ram idare edermi.
2 = anakart işlemci ram ve ekran akrtı arasında herhangi bir uyusuzluk ve ya darboğaz sözkonusumu (çokfazla donanım bilgim olmadığından soruyorum)
3=başka hangi parçalar üzeirnde değişiklik yapmam gerekir.
not: belki bozukluk ondadır diye gtx 550 ti yi garantiye gönderdim ama ağır oyunlardan başka hiç bir yerde bu hatayı almıyorum
ekran kartında donanımsal bir sıkıntı olduğunu pek zannetmiyorum.
-
%90 bence driver sıkıntın vardı hocam. incelenmdedende emin konuşulmaz.
ramler kingstone elleme derim ben. asusla uyumlu çalışır.
asus bordlar oem lerde ram seçer sadece. tam özelliklerine bakarak konuşmuyorum ama, yinede 2nci sonun cevabı hayır diyebilirim.
sistemi dahada elleme bence kalsın bu şekilde. tekrar aynı sıkıntı olursa driver değiştirerek denemek lazım.
-
hocam ekran kartının kendi kutusunda gelen cd si dahil 2 yıldır çıkan tüm driverları kurup denedim
anakartında bios ve diğer tüm güncelleştirmeleri kurdum microsoftun sitesinde bu sorun ile alakalı
verilen tüm yolları denedim gezmediğim forum sitesi ve denmediğim şey kalmadı galiba
ama hala oyunlarda ekran kararıyor 3-4 saniye ve çıldırmak üzereyim resmen ne olursa olsun bunun
çözülmesi gerekiyor
-
Söz konusu liste desteklenenler değil denenenler. Eğer MemTest86+ ile 5-6 saatlik tarama sonucu hata almıyorsanız bellekler uyumludur ki yıllardır kullanıyormuşsunuz.