folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Anakart Şase Mi Yapıyor ?

Anakart Şase Mi Yapıyor ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek

Arkadaşlar selamlar.

Gigabyte B450M model bir anakart var bilgisayarımda.

Şöyle bir sorunum var. Anakart üstünde 4 adet USB girişi var. 1 tanesinde Bluetooth adaptör takılı.

Yanına altına veya çaprazına bir şey takarsam hdd veya usb mesela bluetooth adaptörde ses gidip geliyor ama sık değil.

Hiç bir şey takılı değilse hiç sorun olmuyor. Şasemi yapıyor acaba ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hoca

tek tek taktigin sorun var mi, her usb giristeki kabloya ferrit cekirdegi baglamayi deneyebilirsin.

Eger imkanin varsa 1 tane kendi elektrik girisi olan usb hub alabilirsan da sorun cozulecek gibi geliyor.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

kasa dandik mi ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

hocam benim kasada da bir slotta sıkıntı var. usb bellek takınca sapıtıyor, içindekiler siliniyor bazen. Senin yapman gereken anakarttan soketi söküp sonra kasadaki usblerde kısa devre aramak. Uğraşamam dersen söküp harici usb çoklayıcı al hocam.

İmzalamazsam ne olcak?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

kasa dandik mi ?

4k

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    Liquid bunu yazdı

hocam benim kasada da bir slotta sıkıntı var. usb bellek takınca sapıtıyor, içindekiler siliniyor bazen. Senin yapman gereken anakarttan soketi söküp sonra kasadaki usblerde kısa devre aramak. Uğraşamam dersen söküp harici usb çoklayıcı al hocam.

Usb çoklayıcı alim mantıklı

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ErastoX
    ErastoX's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı

Hoca

tek tek taktigin sorun var mi, her usb giristeki kabloya ferrit cekirdegi baglamayi deneyebilirsin.

Eger imkanin varsa 1 tane kendi elektrik girisi olan usb hub alabilirsan da sorun cozulecek gibi geliyor.

Başka sokete takıp deneyeyim hocam

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    Liquid bunu yazdı

Kullanma o slotu.. Bir yerind ebir kısa devre falan vardır . Elektrik hattında.. devam edersen  sorun yayılabilr, büyüyebilir.. Ya da tami ettir.. 

Bordda muhtemel boş USB pinleri vardır..  Bord USB kabloları var onları ön panelden bir yere bağla olur .. ben öyle yaptım.. kasayı açık kullanıyorum ben

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Bir de bazı AMD işlemcileri ile ilgili olduğu söyleniyordu.. Onu da bir araştırın .. Mesut ÇEVİK  yutubda bahsetmişti

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Şase yapmıyordur. Genelde ayrı portların beslemesi (üst üste olmayanların) farklı olur (ve genelde bir yonga ya da sigorta ile korunur). Zaten hepsinin şasesi birbirine bağlı. Bir de güç ile ilgili bir sıkıntı olsa BT adaptörünün enerji yeniden geldikten sonra bu kadar hızlı tekrar bağlanabileceğini sanmıyorum. En az 2-3 s.'lik gecikme olmalı.

AMD 5000 serisi bir işlemci mi var? Sizinkine benzer bir sürü şikayet dolanıyor internette ama tarihleri 4 sene öncesine gidiyor:

https://www.reddit.com/r/AMDHelp/comments/17ilxdo/comment/l54xhgi/

https://community.amd.com/t5/general-discussions/usb-disconnect-and-reconnects-ryzen-7-5800x/td-p/546577

https://community.amd.com/t5/pc-drivers-software/usb-ports-highly-unstable-with-5000-series-cpu-and-b550-x570/td-p/440545

Burada da çözüm önerileri var:

"Solution?:

There does not appear to be a no solution for all users in all instances. Buildzoid was able to solve the issue by turning off C-States on his Gigabyte board. This did not fix the issue on my Asus B550-E board. Some people have reported that turning off CSM in the BIOS has fixed the issue. Others say that disabling USB legacy support and XHCI Mode in the BIOS has fixed the issue. Others have said that a BIOS update has fixed the issue. None of these are catch-all solutions. All of them seem to be anecdotal, as in "this worked for me", but others with the same board still have the issue after changing the setting that another user said fixed their issue."

Kaynak: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/kbr6zl/usb_issues_on_b550x570_motherboards/

Bence ilk olarak BIOS güncellemesi yapın. Yalnız Gigabyte ürünlerinde dikkat etmek lazım şayet sadece anakart modeli yeterli değil -varsa- revizyon numarasına göre güncelleme bakmak gerekli.

Olaylara karışmayın!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheErne
    TheErne's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

USB çoklaştırıcı al tavsiyem anakartta usbnin girdiği slot içini ışık tutarak kontrol et. Fazla içine bakma dikkat ette içinde arı çıkabilir. Yada ne biliyim içinde hazinede çıkablir. Tahminimce bacaklardan biri eğilmiş. Bacak derken karı bacağı değil. Yanlış anlaşılmasın. Slotun içindeki bacaklardan biri eğilmiş. Onu düzelt. Havyen varsa pasta sür slot un anakarttaki lehimli uçlarına anten kablosu içindeki bakır aksam o lehimi tamamen emecektir. O slodu düzgünce çıkart yeni bir slot al elektronik parça satıcılarında mevcuttur. Yeni slotu yuvasına oturt. Uçlarını lehimle. 

TheErne tarafından 31/Ara/24 15:59 tarihinde düzenlenmiştir

Renegadealien
Toplam Hit: 875 Toplam Mesaj: 11
anakart