Anakartı Yanan G4'ler İçin Geçici Çözüm
-
Bootlop sorununa giren G4'ler için geçici çözüm :
Telefonu bataryası takılı halde buzluğa atın 20 dakika bekleyin ve çıkartın telefon çalışacaktır. Ancak tekrardan kapanma riski var.
Anakart yanıyor diyenler var ancak bu sorun anakart ile alakalı değil sanırım. İşlemci alakalı. Elimde bi denek telefon olsa parçalayıp testler yapmak isterdim :)
-
Simdi disardayim eve gecince denicem bakalim nolacak :) yazarim sonucu.
-
Şaka gibi telefon acildi, boyle bi sacma cozum nasil olabilir ki ne alaka :/
Edit. Geri kapandi :D
NoToLeRaNcE tarafından 02/May/16 23:53 tarihinde düzenlenmiştir -
ısınma sorunu mu var,bazı notebooklarda da öyle soguyunca acılıyor bazıları da ısınınca :D
-
Tahminim o yönde. Anakart sağlam bence. Cihaz kendini bi tür korumaya alıyor. Elimde bi tane G4 vardı tanıdığın değişime gidecekti bu olayı yabancı bir forumda okudum dedim troll falandır.
Sonra deneyeyim ne olacak dedim ve cihaz çalıştı. Hatta üstüne bide ben kapatıp açtım. 10 dk falan çalıştı WhatsApp girip mesaj atayım derken son nefesini verdi. :)
Anakart fırınlama gibi bir yöntem.
-
lg g4'ün bootloop sorunuda çözülüyor lg bir yazılım yayınlamış, işlemci çekirdeklerinden birisini kapatıyor ve sorun çözülüyormuş. Ancak telefon yavaşlıyormuş.
Lg bu yazılımı, kullanıcıları veya teknik servisler verileri yedekleyebilsin diye yapmış.
Ekleme: Aha buldum:
https://www.reddit.com/r/lgg4/comments/45gfg2/dae_g4_series_msm_big_core_disable_tool_guide/
-
lg anlaşıp samsung dan işlemci alsaya ?
ulan s6 zamanı samsung qualcomm dan işlemci almayan tek firmaa oldu tek işlemci sorunu yaşamayan firma da o oldu gözünü seveyim.
demekki apple ve samsung boşuna kendi işlemcilerini tasarlamıyormuş
-
PanxeR bunu yazdı
lg anlaşıp samsung dan işlemci alsaya ?
ulan s6 zamanı samsung qualcomm dan işlemci almayan tek firmaa oldu tek işlemci sorunu yaşamayan firma da o oldu gözünü seveyim.
demekki apple ve samsung boşuna kendi işlemcilerini tasarlamıyormuş
Sonuç onu gösteriyor. Kendi işlemcisini üretemeyen firmalar mobil sektörde batmaya mahkum. Önümüzdeki yıllarda HTC, Sony ve LG'de çekilir zira sürekli zarar ediyorlar.
Samsung, Apple ve Çinli üreticiler mobil sektörde yürüyecek.
----------------------------------------------------------------
Dr kill hocam bu nasıl yükleniyor bi anlatıvereydin ?
-
Sonynin novathoru soc'u var.
samsung bilmediğim bir nedenden ötürü amerikada exynoslu telefonlarını satamıyor. Patent davasıdır muhtemelen. Tr'de de qualcomm işlemcili samsunglar var.
sıkıntı işlemcinin kendisinden değil de pmudan gibi duruyor. buzdolabı olayını http://www.droidforums.net/threads/lg-g4-bootloop-petition.287020/#post-2680449 da da geçmiş ama yamayı bulamadım.
LG hatanın farkında ve önerilen tek çözüm yolunun servise yollamak olduğu söyleniyor. İşlemcinin big çekirdeklerini kapatan yama da http://forum.xda-developers.com/g4/help/lg-g4-stuck-bootloop-t3268734 adresinde. Garanti dışı kalır mı bilemiyorum.
YeniHarman tarafından 03/May/16 23:38 tarihinde düzenlenmiştir -
benim iphone3 te benzer sorunum vardı.wifi çalısmıyordu.derin dondurucuda 1 saat bekletip açıyodum wifi düzeliyordu