folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Anakartım Hakkında Bilgi İstiyorum

Anakartım Hakkında Bilgi İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

konumuz şu ki benim anakartın modelini (Asus PT-649T-A) google da aratıyorum ama bi şey çıkmıyo karşıma ne hikmetse, pc antika ondan olsa gerek amma velakin şu an itibari ile bugün bi ekran kartı alıcam (fx5500)... bu ekran kartı için agp 8x slotu gerekiyormuş ama ben bahsettiğim gibi anakartın özelliklerini bi yerden bulamadığım için üzerindeki agp slotu 4x mi 8x mi bir türlü anlayamadım. bunu anlamanın yolunu bi açıklarsanız çok sevinicem bu 1.

eğer ki agp4x ise anakarttaki slot bu fx5500 4x slotta çalışır mı bu konuda bi bilgi alayım pls bu 2.

başka bir sorum ise; bu anakartla ilgili bulabildiğim en iyi yer aha da burası:

http://www.dbnawa.co.kr/v7/middle_view.htm?seq=1000608200013840&keyword=&cate=23

ama korece midir nedir anlamadım dilini google translate den denedim olmadı sitedeki yazılar kopyalanmıyo google translate de o yüzden çalışmamış olsa gerek... şimdi ben bu anakartta celeron işlemcilerin çalışabileceğini mi görüyorum bu sitede yoksa sapıttım mı? celeron işlemci alacak olsam buna piyasada var mıdır? arabirimi nedir bu işlemcinin(şu anda 775 pin lik işlemciler var diye biliyorum) kaç pin lik ya da ne diye geçiyor? bu da 3.

okuyan cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler inş bilen birileri çıkar.

Metallica Rules
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek
    :S o başlığı anakartım olarak düzeltebilecek bi admin var mıdır acep?? kusura bakmayın :(

Metallica Rules
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

kardeş AGP Slotu eğer tanıyorsan 8x Slottur, 4x de destekler, ama genellikle 4x Slot Beyaz renkli PCI Slotlardır. Eski tip ekran kartları uyarlar bu slotlara. Agp Slotların PCIEX 16x olanları şu an piyasadadır Senin Ana Kartın bunu desteklemediğide Aşikardır. Dolayısıyla Senin işlemci eski tip işlemcidir 775 pin iğne bacak işlemci. Anakartının desteklediği sınır yanlışım yoksa yanıltmayayım, Anakartının desteklediği Sanırım 1.7 Celeron Rahatlıkla destekleyecektir. Şu anda ne kullanıyorsun belirtmemişsin, Tahmin gibi oldu son dediğim azcık. Neyse umarım faydam dokunmuştur.

Not=AGP Slotlar Genellikle Zarif yapılı Kahverengi renkte Anakarta entegredirler. PCI Solta göre daha uzuncadır daha incemsidir.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

hocam dediğine göre bendeki slot büyük ihtimalle 8x ama kesin ve net olarak nasıl bilebilirim bunu acaba?

bendeki işlemci pIII 866mhz ve dediğin gibi celeron 1.7 ghz destekleyeceğini tahmin ediyorum ama hala satılıyor mu celeron 1.7 ghz lik işlemci? var mı bildiğin yer? çünkü mavibilgisayar, pcdepo, novabilgisayar, vatanbilgisayar sitelerinde yoktu 1.7 .

ve birçok yerde yazan 4x slot agp 8x ekran kartını tam performans olmasa da çalıştırır oldu. inşallah bi sorum çıkmaz. alırken de teknik servise sorucam artık. zaten uyumsuzluk olursa iade edememe gibi bi sorunum olacağını sanmıyorum ama boşuna uğraşmamak adına soruyorum bunları.

Metallica Rules
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Celeron işlemcinin çalışacağını sanmıyorum, boş yere masrafa girmene değmez. 

Başlık hoş olmuş :)

Üveykarım :/

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    oldwolf bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam dediğine göre bendeki slot büyük ihtimalle 8x ama kesin ve net olarak nasıl bilebilirim bunu acaba?

bendeki işlemci pIII 866mhz ve dediğin gibi celeron 1.7 ghz destekleyeceğini tahmin ediyorum ama hala satılıyor mu celeron 1.7 ghz lik işlemci? var mı bildiğin yer? çünkü mavibilgisayar, pcdepo, novabilgisayar, vatanbilgisayar sitelerinde yoktu 1.7 .

ve birçok yerde yazan 4x slot agp 8x ekran kartını tam performans olmasa da çalıştırır oldu. inşallah bi sorum çıkmaz. alırken de teknik servise sorucam artık. zaten uyumsuzluk olursa iade edememe gibi bi sorunum olacağını sanmıyorum ama boşuna uğraşmamak adına soruyorum bunları.

-----------------------------

PIII800 felansa Geç kardeşim boşuna uğraşırsın, 775 pin desteklemez nihayetinde İşlemci Giriş yatakları bile farklıdır. P4 Sınıfına girmemesinden Dolayı Boşa

uğraşmış olursun. Son destekleyeceği Sınır Celeron 1100 1000 gibi işlemciler uyum sağlar. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

ben zaten p4 destekler demedim, 775 pin örneğini bu bendeki p3 kaç pinlik diye sormak için onu anlatabilmek için verdim, bu bendeki p3 ün pin yapısına eşdeğer celeronu bulabilmek için neyse saol yine de.

Metallica Rules
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

370 soket anakart

478 leri desteklemez

agp slot 8x calistirir sorun olmaz

performans sorunu yasayabilirsin belki

anakartin tarih olma zamani gelmis..

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek
    sen ne diyosun hocam sadece anakart mı toptan bu pc yi birine versen 2 gün durdurmaz camdan aşağı atar da yeni pc alamıoz napalım :S saol bu arada 370 soket muhabbetini öğrenmeye çalışıyodum. bi daha böle bi konu açacağımda tarih bilgisine güvenen baksın diyim milletin kafası karışmasın :P

Metallica Rules
Toplam Hit: 1128 Toplam Mesaj: 9